Orange propune un card de credit (VISA) cu beneficii configurabile

0
Orange Money a lansat astăzi un card de credit VISA cu pachete de beneficii ce pot fi configurate de către beneficiar.
Orange Money a lansat astăzi un card de credit VISA cu pachete de beneficii ce pot fi configurate de către beneficiar.

Orange a lansat astăzi un nou serviciu financiar prin Orange Money: cardul de credit VISA cu avantaje exclusive pentru plățile Orange, pachete de beneficii la alegerea clientilor și bani înapoi instant în cont la plata cumpărăturilor. Pentru moment este accesibil foar clienților Orange și aduce avantaje exclusive pentru plățile la Orange:

 • 3% bani înapoi instant în contul digital Orange Money la orice plată cu cardul de credit în magazinele Orange sau pe orange.ro, în limita a 100 de lei/tranzacție.
 • 12 rate fără dobândă pentru plățile la Orange în valoare de minimum 300 de lei/tranzacție.
 • Extra puncte Orange Thank You – câte un punct pentru fiecare tranzacție cu cardul de credit.

În plus față de avantajele oferite pentru plățile la Orange, cardul de credit Orange Money pune la dispoziția clienților pachete cu beneficii extra care pot fi accesate în funcție de nevoile de plată și stilul de viață al acestora. Pachetele pot fi activate, dezactivate sau reactivate oricând pe perioada valabilității cardului de credit:

 • Pachetul Extra Save aduce clienților 7% bani înapoi instant în cont pentru plățile la orice supermarket, în țară sau în străinătate, în limita a 50 lei/lună.
 • Pachetul Extra Travel aduce clienților 7% bani înapoi instant în cont pentru plata cheltuielilor de călătorie în țară sau în străinătate (bilete de avion, tren, feribot, rent-a-car, cazare, etc.) în limita a maximum 100 lei/lună; asigurare gratuită de călătorie pentru deținătorul cardului și membrii familiei și 50% reducere la comisionul de conversie valutară pentru plățile în străinătate.

Serviciile au comisioane de 20 lei/lună pentru Extra Save, respectiv 30 lei/lună pentru Extra Travel, servicii care pot să fie activate lunar. Partea faină este că nu trebuie să le ai active pe toată durata anului, le poți activa doar atunci când pleci în concediu sau îți plătești concediul – practic dai 60 de lei dar îți recuperezi 7% din suma cheltuită, maxim 100 lei/lună. Deci în teorie, dacă activezi două luni și îți plătești 1000 EUR biletele de concediu, iei înapoi 100 de lei (Ar fi 70EUR, dar ești limitat la 100 lei/lunar).

Sau și mai bine, pentru pachetul Extra Save poți câștiga 30 lei/lună, folosind banii Orange, dacă ai un minim de 1420 lei cheltuiți la supermarket în fiecare lună.

Fiecare pachet este valabil o lună și se prelungește automat, dacă nu se solicită dezactivarea acestuia. Beneficiile rămân active
până la expirarea valabilității lunare a pachetului, indiferent când se solicită dezactivarea acestuia. Administrarea cardului de credit și a pachetelor cu beneficii extra se poate face direct din aplicația Orange Money.

Am înțeles că dobânzile sunt aliniate cu cele practicate de celelalte bănci din România, probabil undeva între 22-28%.

În curând, solicitarea emiterii cardului va fi posibilă 100% digital, direct în aplicația Orange Money. La acest moment, emiterea cardului de credit Orange Money se poate face în orice magazin Orange, iar clientul primește răspuns pe loc cu privire la aprobarea limitei de credit. După aprobare, cardul de credit virtual este afișat în câteva minute în aplicația Orange Money și poate fi utilizat imediat pentru plăți online sau pentru plăți mobile cu telefonul sau ceasul prin Apple Pay, Google Pay, Orange Pay, Fitbit Pay sau Garmin Pay.

Cardul fizic nu este necesar, decât dacă utilizatorul vrea în mod special așa ceva. Sincer să fiu, nu văd de ce ai vrea atâta vreme cât ai un smartphone modern la îndemână și modalități de plată cu Apple sau Google Pay.


Clienții pot avea acces la o limită de credit între 1.600 și 60.000 de lei, în limita a trei venituri nete lunare. Valabilitatea limitei de credit este de 5 ani, cu posibilitate de prelungire automată. Suma minimă de plată lunară este de 3%, iar perioada de grație este de până la 46 de zile. Dobânda este fixă, 25% pe an. Cardul de credit Orange Money poate fi solicitat de către clienții care au un număr de telefon mobil în rețeaua Orange.

„Astăzi lansăm primul card de credit Orange Money, un pas major care ne-am dorit să aducă o schimbare nu doar pentru noi și clienții noștri, ci la nivel de piață a serviciilor financiare. Oamenii au nevoie de flexibilitate și de opțiuni care să se adapteze stilului lor de viață, de transparență și în același timp de libertate și de control instant al propriilor resurse. Acestea sunt principiile de la care am plecat când am dezvoltat cardul de credit Orange Money și pachetele optionale de beneficii. Oferta propusă acum reprezintă începutul pentru un produs care va fi dezvoltat continuu, iar viitorul flux de emitere 100% digital va crește acccesibilitatea noului card de credit.” a spus Haris Hanif – CEO Orange Money România.

Alte beneficii:

 • Deschiderea unui cont în RON cu un IBAN personalizat și emiterea unui card de debit 100% online, direct din aplicația Orange Money, pentru clienții care au un număr de telefon mobil în rețeaua Orange România.
 • Transferuri naționale, printr-un număr de mobil sau IBAN, fără comision.
 • Transferuri internaționale în 16 valute, fără comision.
 • Carduri de debit Visa Classic și Platinum cu utilizare națională și internațională pentru plăți contactless, cu telefonul sau cu ceasul, prin Apple Pay, Google Pay,Orange Pay, Garmin Pay sau Fitbit Pay.
 • Alimentarea contului prin transfer bancar sau top-up din orice card bancar.
 • Plata facturilor la peste 70 de furnizori și încărcarea cartelelor Orange.

Dacă vă tentează, aici aveți mai multe detalii: https://www.orange.ro/money

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here