HomeMobileAndroidPentru ca nu mai poate copia Windows Mobile, Android 12 se inspira...

Pentru ca nu mai poate copia Windows Mobile, Android 12 se inspira din iOS

Zilele astea au apărut pe Internet niște imagini cu Android 12 din care putem vedeam niște schimbări interesante, preluate din iOS.
Zilele astea au apărut pe Internet niște imagini cu Android 12 din care putem vedeam niște schimbări interesante, preluate din iOS.

Pentru că Android 11 nu a adus nimic semnificativ pentru utilizatori, lumea caută deja detalii despre Android 12 și rezultatul este că avem primele imagini (nu capturi de ecran!) în care putem vedea schimbările: un nou design și altă gamă de culori. Via XDA Developers, Mishaal Rahman ne arată niște imagini despre care spune că ar aparține interfeței Android 12.

După cun vedeți, apare o altă cromatică cu valențe discutabile. O combinație între night-mode și o temă deschisă, cel mai probabil oferind și opțiunea de personalizare. E posibil să vedem chiar o soluție similară cu cea propusă de Microsoft în Windows 10, unde tema poate să se ajusteze în funcție de culorile din wallpaper. Nu ar fi chiar rău.

Însă nu asta este marea schimbare: colțurile rotunjite ale icon-urilor și ale ferestrelor de dialog continuă trendul din Android 11, similar cu ce avem în iOS.

Sistemul de notificări arată și el diferit, puțin în afara conceptului Android pe care îl cunoaștem. O singură culoare de fundal, pe care apar notificările, fără transparență. Vedem schimbări și în zona superioară, unde data și ora și-au schimbat poziția față de Android 11.

Partea de butoane ce permit activarea diferitelor conexiuni și funcții din zona de notificări pare acum o copie fidelă de iOS, cu accente rotunjite tot mai pronunțate.

Același lucru s-ar putea spune și despre widget-urile de pe ecranul principal.

Încă nu îmi dau seama dacă schimbările sunt bune, fiind vorba doar despre niște imagini construite de entuziaști și nu despre capturi de ecran din Android 12. În zilele următoare e posibil să vedem prima versiune Developer Preview de Android 12 și atunci o să ne lămurim.

Până atunci sunt curios să știu ce părere aveți de noul Android 12? Vă place?

via ars

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep