HomeFeaturedFocusSistemul de operare webOS TV al LG poate fi folosit si de...

Sistemul de operare webOS TV al LG poate fi folosit si de alti producatori – poate scapam de mizeria aia numita Android pe TV!

LG a decis să licențieze sistemul de operare webOS pentru TV tuturor celor interesați, iar asta este o veste foarte bună!
LG a decis să licențieze sistemul de operare webOS pentru TV tuturor celor interesați, iar asta este o veste foarte bună!

De când LG a mutat webOS pe televizoare am spus că este cel mai rapid/bun/intuitiv sistem de operare pe l-am folosit pe un smart TV, mult superior implementării Android sau Tizen. Din acest motiv mă bucur să aud că LG a decis să ofere posibilitatea celor interesați să pună webOS pe propriile televizoare smart – e clar că Samsung/Sony nu vor face asta, cel puțin nu la început, din motive evidente.

Însă, este întinsă o mână de ajutor către producătorii mai mici ce acum folosesc porcăria aia de Android pe TV, ce nu va primi nici măcar un update minor pe durata de viață a televizorului, problemele de securitate fiind însă acolo. Cu webOS (nu că ar fi cel mai sigur, dar pentru moment problemele detectate sunt puține în comparație cu Android) acești producători vor avea șansa să ofere o interfață mai rapidă, mai coerentă, mai bine desenată și bineînțeles mai stabilă.

În ultimii ani webOS a fost finisat și aproape că nu mai are nicio legătură cu varianta originală webOS pusă de Palm pe aparatele sale smart și nici cu ce a încercat HP să vină pe tablete. Acum webOS este un sistem de operare optimizat pentru folosirea pe televizoare smart, cu integrare Google și Amazon și chiar Apple Home plus AirPlay, chestii pe care alte sisteme de operare nu le au în acest moment.

Așa că decizia LG e logică și mă bucur că s-a întâmplat. Sunt curios dacă producătorii mici (gen VisualFan, compania romănească ce produce televizoarele smart Allview) vor înțelege că mai bine plătesc o licență LG pentru un webOS rapid și stabil, decât să dea banii către Google pentru o o versiune mai veche de Android.

via LG

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep