Tutorial: cum schimbi fluxul de stiri Samsung Free cu Google Discovery (Feed) pe Galaxy S21 si OneUI 3.1

0
Opțiuni de Pixel pe Galaxy S21: odată cu noua interfață OneUI 3.1 de pe noile modele Galaxy S21 e posibil ca fluxul de știri să fie schimbat din Samsung Free în Google Discovery (Feed).
Opțiuni de Pixel pe Galaxy S21: odată cu noua interfață OneUI 3.1 de pe noile modele Galaxy S21 e posibil ca fluxul de știri să fie schimbat din Samsung Free în Google Discovery (Feed).

O veste bună: noile aparatele Samsung Galaxy S21 beneficiază de o funcție specifică smartphone-urilor Pixel și anume posibilitatea de folosire a fluxului de știri Google Feed în ecranul din stânga, în locul Samsung Free. Utilizatorii smartphone-urilor din seria Galaxy S21 au instalat implicit fluxul de știri Samsung Free care funcționează chiar foarte bine, inclusiv cu conținut pentru limba română.

Azi am descoperit că e posibil să schimbi Samsung Free (în caz că nu îți place) cu Google Feed, mai ales dacă ești obișnuit cu el pe desktop.

Și se face așa:

  1. Te asiguri că folosești interfața OneUI (Settings/Apps/Choose default apps și la Home app alegi One UI Home)
  2. Clic pe ecranul principal într-o zonă fără widget-uri
  3. Swipe spre drepta pentru a expune ecranul din stânga celui principal
  4. O să vezi opțiunea de selecție Google Discover sau Samsung Free, cel mai probabil cu Samsung Free selectat
  5. Alegi Google Discover
  6. Închizi fereastra de configurare și te duci înapoi în ecranul principal Android
  7. Swipe dreapta pentru a aduce în prim plan fereastra din stânga ce acum ar trebui să ofere Google Feed.

În cazul în care nu ai folosit niciodată Google Discovery ar trebui să activezi prima data serviciul porning aplicația Google de pe smartphone și urmând pașii de configurare de acolo.

Avantajul folosirii Google Discovery (sau Feed cum era cunoscut înainte) este că folosind motorul de căutare Google, lași serviciul să învețe despre aria de interes și în acest fel să poți primi știri personalizate. Eu folosesc asta de multă vreme și zic că în general merită, cu toate că în ultima vreme algoritmul Google Discover a început să rea rateuri și trebuie mereu să intru în aplicație și să dezactivez diversele subiecte de interes pe care Google le crede relevante pentru mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here