HomeMobileAndroidVesti bune despre Harmony OS 2.0 al Huawei: vorbim tot de o...

Vesti bune despre Harmony OS 2.0 al Huawei: vorbim tot de o versiune de Android!

După o investigație atentă a versiunii beta de Harmony OS 2.0, ArsTechnica concluzionează că vorbim despre un fork de Android.
După o investigație atentă a versiunii beta de Harmony OS 2.0, ArsTechnica concluzionează că vorbim despre un fork de Android.

Așa cum bănuiam după ce am auzit de lansare versiunii beta a sistemului de operare HarmonyOS 2.0 al Huawei, acesta poate rula fără probleme aplicații Android și magazinul AppGallery pentru că în spate este tot un Android. Nu m-am îndoit niciun moment de treaba asta, pentru că în doar 2 ani de zile Huawei nu avea cum să scrie de la zero un sistem de operare de smartphone, care să mențină compatibilitatea cu aplicațiile Android și să și funcționeze perfect.

În urma sancțiunilor SUA Huawei nu a avut de ales și a luat decizia corectă: un fork de Android, construit pe varianta Open Source, pe care încearcă să o personalizeze cu EMUI și serviciile Huawei Mobile Services, dar fără tot ce înseamnă aplicații Google. Dacă vreți e cam același lucru cu Fire OS, sistemul de operare pus de Amazon pe tabletele sale.

Și cam așa putem înțelege de ce e posibil ca Hauwei să vină cu Harmony OS 2.0 pe smartphone-urile sale începând chiar din acest an – poate odată cu lansarea lui P50. Singura observație: nu înțeleg de ce Huawei nu a spus direct că face un fork de Android din Harmony OS 2.0.

Dacă vreți să citiți întreaga poveste cu Harmony OS, vă invit să parcurgeți articolul de pe Ars. Înarmați-vă cu răbdare și o cană de cafea.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. De ce esti suparat ca n-a spus Huawei ca este tot un Android ? Google a spus ca Android-ul lor, este la baza un Linux ? Sau ma insel ?

    • Huawei a spus de cateva ori ca Harmony OS 2.0 va fi un sistem de operare complet nou, diferit de Android. In final nu e nimic nou, e doar un fork de Android. 10, din pcate.

      Cred ca informatia asta este relevanta pentru multa lume.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep