HomeFeaturedFocus3 motive pentru care recomand noul Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

3 motive pentru care recomand noul Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

DSC_5733

Vă dau câteva motive pentru care Samsung Galaxy S21 Ultra ar trebui să fie prima alegere pentru noul vostru smartphone Android. După ce am testat mezinul familiei Galaxy S21, a venit momentul să văd ce poate face cel mai puternic membru. Având proaspătă amintirea lui Galaxy S20 Ultra 5G am fost curios să văd ce direcție a apucat Samsung pentru seria Ultra din 2021, mai ales că Orange (compania la care sunt abonat) are o companie faină #îmiplacelibertatea în care are niște oferte interesante pentru o varietate de smartphone-uri la prețuri speciale, inclusiv pentru Galaxy S21 Ultra 5G.

Până termin toate testele ca să pot face review-ul (sper să fie gata săptămâna viitoare), vă spun trei lucruri extrem de importante pentru care acest smartphone deosebit trebuie să fie în top-ul listei voastre.

1.Un display senzațional

DSC_5694

Galaxy S21 Ultra este cel smartphone-ul cu cel mai bun display din seria Galaxy S21, cu o diagonală de 6.8 inci, super rezoluție de 1440 x 3200 pixeli (față de doar 1080 x 2400 pixeli pentru S21 și S21+), materializată într-o densitate de 515 ppi. Adaugați suportul pentru refresh la 120 Hz, tehnologia Dynamic AMOLED 2X, HDR10+ și protecție Corning Goriila Glass Victus și aveți imaginea completă. Poate că multora aceste specificații nu le spun nimic, ceea ce până la urmă mi se pare normal.

De asta e nevoie să explic puțin mai pe îndelete.

Rezoluția de 1430 x 3200 pixeli este în acest moment una dintre cele mai bune pe care le veți găsi pe display-ul unui smartphone și gândiți-vă că nu vorbim de orice display, ci de cel produs de Samsung pentru flagship-urile sale din 2021. Asta înseamnă că imaginile arată perfect indiferent dacă sunteți afară, în soare puternic sau în interior.

Pe de altă parte, o rezoluție mare combinată cu o densitate de top (515 ppi) permit afișarea unui grad ridicat de detalii care duc la ușurință în citire textului, grafică cursivă, imagini de calitate pentru materialele video redate de pe diverse surse cu suport de înaltă rezoluție. Pentru mine e important să am afișată cât mai multă informație pe ecran și Galaxy S21 Ultra 5G cu al său display fac posibil acest lucru la o calitate foarte bună.

În specificațiile tehnice o să găsiți și faptul că noul Galaxy S21 Ultra 5G are suport de redare cu o rată de refresh de 120Hz și se face mare tam tam în direcția asta. Da, e foarte bine să aveți așa ceva pentru momentele în care vă jucați sau vă uitați la niște filme de înaltă rezoluție. În folosirea zilnică rata asta de refresh de 120 Hz face ca imaginile să fie afișate mai cursiv, însă nu veți vedea mari diferențe, altele decât cele legate de scăderea autonomiei – de asta mă bucur că există posibilitatea de a folosi opțiunea de control automat (Adaptive) prin care rata de refresh este setată automat spre 120 Hz atunci când e nevoie.

Culorile date de acest display, strălucirea sa pentru zi/noapte, sunt speciale și nu le veți regăsi pe alte aparate și devin importante odată ce le-ai descoperit și te-ai obișnuit cu ele.

Și nu în ultimul rând marginile mici ale display-ului care au permis Samsung să facă un display cu o rată de acoperire de 89.8% a părții din față a smartphone-ului.

Pentru că în final unul dintre cele mai importante lucruri asociate unui smartphone modern, pentru un utilizator hardcore așa cum sunt eu, este display-ul: de la parcurgerea materialelor din Social Media, la editarea de poze și filme direct pe telefon și până la urmărirea de materiale multimedia (YouTube & Netflix). De când am noul S21 Ultra 5G mă trezesc că îl prefer televizorului pentru consumul de materiale video de pe YouTube, seara înainte de a mă pune la somn.

2.Aspect mai plăcut, fără senzația de greutate

DSC_5699

Deși vorbim despre un smartphone de dimensiuni impresionante (165,1 x 75,6 x 8,9 mm), Galaxy S21 Ultra 5G se simte excelent în mână. Comparat cu Galaxy S20 Ultra 5G (166.9 x 76 x 8.8 mm), noul flagship Samsung mi se pare mai bine proporționat și mai ușor de ținut în mână. Îmi aduc aminte că anul trecut, pe când testam S20 Ultra 5G am avut mereu senzația că este mare, greu și îmi era mereu frică să nu îl scap din mână.

Ei bine, pentru Galaxy S21 Ultra 5G aceste lucruri nu sunt valabile: se ține foarte bine în mână, avantaj oferit de noul tip de carcasă mată și mai abrazivă, plus că deși este cu 0,1 mm mai gros, nu pare la fel de voluminos. Vreau să felicit Samsung pentru că a ținut cont de criticile utilizatorilor și a schimbat design-ul fix atât cât să repare problemele primei generații.

Avem același tip de carcasă cu margini rotunjite, specifice modelelor Samsung Galaxy, care reușește să ofere un echilibru perfect între dimensiune, greutate și formă. Partea din spate a lui S21 Ultar 5G poate să fie un subiect de discuții și recunosc că atunci când am văzut pozele nu mi-a plăcut, însă odată ce am pus mâna pe smartphone mi se pare că e chiar reușită. Treaba asta face parte din acea categorie de caracteristici pe care trebuie să le vezi/simți în realitate ca să te poți decide asupra lor.

3.Mini computer cu o baterie de 5000 mAh

DSC_5731

Și a treia caracteristică esențială pe care vreau să o evidențiez vizavi de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G este faptul că avem din nou o creștere de viteză care face și mai atractivă folosirea acestui flagship pentru operațiile de editare multimedia și chiar productivitate office.

De puțin timp am început să cochetez cu gândul că ar trebui să încep să produc mai multe materiale video și suportul de înregistrare 8K/4K pe care Samsung Galaxy S21 Ultra 5G îl oferă îl face un instrument potrivit pentru filmare și pentru editare video direct pe telefon (cu toate că soluția pe care Samsung o oferă e încă departe de iMovie de pe iOS). Am un ecran mare pe care pot lucra, un display excelent ce redă corect culorile, suport de înregistrare Pro direct în aplicația Camera de pe S21 Ultra 5G, o combinație de 4 camere (108 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.33″, 0.8µm, PDAF, Laser AF, OIS; 10 MP, f/4.9, 240mm (periscope telephoto), 1/3.24″, 1.22µm, dual pixel PDAF, OIS, 10x optical zoom; 10 MP, f/2.4, 70mm (telephoto), 1/3.24″, 1.22µm, dual pixel PDAF, OIS, 3x optical zoom; 12 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1/2.55″, 1.4µm, dual pixel PDAF, Super Steady video), 256 GB pentru stocare, 12GB RAM (mai mult decât au mulți pe laptop-uri!) și noul cipset Exynos 2100 pe 5nm, cu octa-core (1×2.9 GHz Cortex-X1 & 3×2.80 GHz Cortex-A78 & 4×2.2 GHz Cortex-A55).

Dincolo de astea, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G poate să fie transformat rapid într-un mini PC prin conectarea wireless la un smart TV sau un PC cu Windows 10, în felul acesta oferind un mediu de lucru cu format desktop în care se pot accesa toate aplicațiile de pe telefon și toate fișierele, pozele și filmele. De când Samsung a adoptat ideea DeX (Desktop Experience) prin care telefonul poate deveni un fel de PC am spus că acesta este un factor esențial care diferențiază produsele Samsung de concurență și în final permit o mobilitate mai mare. De mai multe ori am putut să plec în concediu/delegație fără să mai iau laptop-ul cu mine, pentru că un Galaxy Note/S10/20 au putut să îmi țină loc de PC și să îmi permită să lucrez pe documentele Office, să scriu pentru site și chiar să ofer suport remote via Remote PC.

Cred că datorită acestor lucru investiția într-un smartphone de top cum este Galaxy S21 Ultra 5G se justifică.

Așa că dacă încă nu v-ați decis ce să faceți, luați în considerare lucrurile de mai sus.

EXTRA: internet nelimitat 5G

Ziceam la început de campania #îmiplacelibertatea derulată de Orange – la fiecare început de an mă uit atent la campaniile Orange pentru că îmi expiră abonamentele și caut să văd ce pot lua nou. Mi se pare atractivă ideea de 5G cu trafic de internet nelimitat, disponibilă acum pentru toate abonamentele de la Smart 15 în sus. Deja acoperirea 5G este foarte bună în multe orașe – Bucureștiul este acoperit complet, aproape la fel e și Brașovul, așa că un smartphone 5G cum este Galaxy S21 Ultra 5G e ideal.

Recunosc că de vreo câteva luni, de când Orange a avut o altă campanie de bonusare în care a oferit 100GB gratuiți celor ce au activat opțiunea din aplicația My Orange, am renuțat să mai folosesc rețeaua Wi-Fi de acasă tocmai ca să văd cât de mult net pot folosi. Cu toate sforțările nu am depășit 60GB, însă m-am obișnuit să rămân mereu pe 5G și să nu îmi mai bat capul cu fluctuațiile rețelei Wi-Fi de acasă. Noile abonamente oferă această opțiune.

Și ar mai fi ceva: Number Share. În urmă cu câteva luni discutam cu un coleg de muncă pe marginea ideii de a avea un smart watch cu conexiune GSM proprie pe care îl folosești pe post de telefon ori de câte ori situația te oprește să iei cu tine smartphone-ul și faptul că doar Orange avea așa ceva. Aveam în vedere situațiile în care ieși în natură să faci sport, poate să înoți și nu prea ai unde pune și un smartphone. Nu ar fi util un smart watch cu conexiune GSM independentă, fie că vorbim de un Apple Watch sau un Samsung Watch?

Ambele variante merg cu eSIM și serviciul Number Share pe care Orange îl oferă gratuit pentru abonamentele Smart 25, servicii ce sunt compatibile cu noul Galaxy S21 Ultra 5G.

Pentru că am zis mereu un lucru: dacă tot investiți într-un flaghsip cum e Samsung Galaxy S21 Ultra 5G ar fi bine să îi oferiți și net suficient ca să îl puteți pune în valoare mereu, fără să stați să numărați fiecare GB transferat. Iar asta înseamnă să vedeți ce oferte interesante sunt la operatori și în felul acesta să obțineți și reduceri la achiziția smartphone-ului alături de un abonament ok, eventual combinat și cu un wearable device că știu că au tot fost promoții.

Vedeți ce dispozitive găsiți în webshop-ul Orange (telefoane, tablete, dispozitive wearable, ceasuri smart, dispozitive smart home) la prețuri atractive în cadrul campaniei #imiplace și le primiți pe toate acasă, într-un singur pachet. Poate vă place și vouă ceva – pe mine mă tentează un Galaxy S21 Ultra 5G și/sau un iPhone 12 cu un Smart 25.

P.S.: aici puteți găsi detalii și despre niște huse ce merg bine cu Galaxy S21 Ultra 5G!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep