HomeFeaturedFocusApple a lansat un update critic pentru iOS: 14.4.2 și 12.5.2

Apple a lansat un update critic pentru iOS: 14.4.2 și 12.5.2

Este disponibil update-ul iOS 14.4.2 ce repară o vulnerabilitate critică în WebKit ce este deja exploatată de către hackeri.

Azi dimineață am văzut că e disponibil update-ul iOS 14.4.2, lansat rapid de către Apple pentru că repară o vulnerabilitate critică din motorul de randare WebKit (folosit de Safari) ce este deja exploatată de către hackeri. Acesta este și motivul pentru care Apple a lansat acest update de urgență, în afara perioadei clasice de actualizări.

Problema în cauză este legată de CVE-2021-1879, vulnerabilitate raportată de către Clement Lecigne of Google Threat Analysis Group și Billy Leonard of Google Threat Analysis Group. Din cauza acestei vulnerabilități este posibil un atac de tip cross site scripting (adică browser-ul poate să fie păcălit să ruleze un anumit script periculos, care este deghizat ca venind din partea unui site de încredere).

Prin urmare vă recomand să faceți rapid update-ul la iOS 14.4.2 și dacă mai aveți și iPadOS sau WatchOS să faceți și acolo rapid actualizările.

Și pentru că problema este serioasă, Apple a lansat și patch-ul 12.5.2 pentru versiunile mai vechi de iOS, folosite încă pe aparatele Phone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 și iPod touch (6th generation).

Mă gândesc că ar trebui să știți asta. Procesul de update nu o să vă ia mai mult de 5 minute.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep