HomeFeaturedFocusCocheteaza Huawei cu ideea de vehicule electrice?

Cocheteaza Huawei cu ideea de vehicule electrice?

Huawei

A apărut în media de specialitate informația conform căreia Huawei pare decisă să intre pe piața de vehicule electrice. Și că va produce (prin terți) mașini cu motorizare electrică sub propriul brand. Ba chiar că unul sau două modele ar putea fi prezentate publicului chiar la finalul acestui an.

Mai mult, informațiile au făcut referire inclusiv la cel ce va fi responsabil de aceast nou vector pe care compania chineză îl va dezvolta. Se spune că Richard Yu, șeful diviziei Huawei Consumer Business, cel care a pus serios umărul și la ridicarea spectaculoasă a companiei chineze pe piața de smartphone, va fi cel responsabil de noua gamă de produse auto.

Se pare că pentru a putea dezvolta și mai ales produce vehicule elctrice, Huawei este deja în discuții avansate cu Changan Automobile, o entitate de pe piața auto deținută de statul chinez. Dar și cu BluePark New Energy Technology deținută de BAIC sau cu alte companii care ar putea prelua o potențială producție de vehicule electrice de la Huawei.

În plan oficial, compania chineză a dezmințit elegant (și destul de sec) această informație. Există interes pentru industria auto, dar la nivel de furnizor de tehnologie și componente smart pentru alți producători auto deja consacrați. Este o abordare mult mai temperată și mult mai potrivită pentru o companie care nu are deloc experiență pe piața auto.

“Huawei is not a car manufacturer. However through ICT (information and communications technology), we aim to be a digital car-oriented and new-added components provider, enabling car OEMs (original equipment manufacturers) to build better vehicles.”

Pe de altă parte nici Apple nu are de partea sa această experiență și totuși cochetează cu ideea de a lansa un vehicul electric (poate și autonom) sub nume propriu. Așa că nu ar trebui să ne mire dacă și Huawei va îmbrățișa rapid această strategie. Nu ar fi prima dată când compania chineză se inspiră de la Apple. Și, așa cum am spus-o și atunci, pot să afirm și acum că nu este nimic rău în a prelua modelele de succes.

În plus, orice dezvoltare pe orizontală este binevenită pentru compania care și-a văzut diviziile cele mai prolifice afectate puternic de interdicțiile impuse de Statele Unite.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep