Flagship-urile Android OnePlus 9 si OnePlus 9 Pro au fost lansate oficial, dar nu o sa va placa preturile din Romania

0

OnePlus 9 Pro - 2

În această după amiază OnePlus a prezentat oficial seria de flagship-uri OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro, primele aparate realizate în colaborare cu Hasseblad. Generația 9 a seriei OnePlus se remarcă printr-o construcție elegantă, suportul pentru încărcare rapidă, rată de refresh de 120 Hz și bineînțeles integrarea tehnologiei Hasselblad pentru prelucrarea fotografiilor.

„Seria OnePlus 9 reprezintă o etapă esențială pentru smartphone-urile flagship OnePlus. Noua cameră Hasselblad pentru mobil, co-dezvoltată împreună cu Hasselblad, va oferi utilizatorilor posibilitatea de a captura propriile momente memorabile cu culori mai precise și o calitate premium a imaginii”, a declarat Pete Lau, fondator, CEO și Chief Product Officer al OnePlus. „Împreună cu noul OnePlus Watch, noua noastră serie de smartphone-uri flagship oferă o experiență de utilizare facilă, în condițiile în care chiar și cele mai mici detalii au fost adaptate pentru a testa limitele industriei smartphone-urilor și pentru a satisface exigențele comunității noastre prin tehnologie premium.”

Despre ce vorbim?

OnePlus 9 Pro este un smartphone creat în jurul platformei Qualcomm SnapDragon 888 (5nm), cu un display de 6.7 inci LTPO Fluid2 AMOLED, suport de afișare la 120 Hz și rezoluție de 1440 x 3216 pixeli (cu o densitate foarte bună de 525 ppi). Vine cu 8/12 GB RAM și 128/256 GB pentru stocare și certificare IP68.

După cum probabil ați înțeles deja, elementul principal este integrarea tehnologiei Hasselblad vizavi de software prin Hasselblad Camera for Mobile. Sistemul foto principal este creat din 4 camere: 48 MP, f/1.8, 23mm (wide), 1/1.43″, 1.12µm, omnidirectional PDAF, Laser AF, OIS; 8 MP, f/2.4, 77mm (telephoto), 1.0µm, PDAF, OIS, 3.3x optical zoom; 50 MP, f/2.2, 14mm (ultrawide), 1/1.56″, 1.0µm și 2 MP, f/2.4, (depth), plus lentile Hasselblad. Pentru selfie este disponibilă o cameră de 16MP.

Din comunicatul de presă al OnePlus înțelegem: ”Culoarea este probabil cel mai important factor care determină calitatea fotografiei pe mobil. Cu Hasselblad Camera for Mobile, OnePlus și-a propus să aducă pentru prima dată performanța legendară a culorilor Hasselblad pe un smartphone. Aceasta a fost o provocare importantă atât pentru OnePlus, cât și pentru Hasselblad, deoarece sistemele de camere pentru smartphone funcționează foarte diferit de camerele tradiționale, iar Hasselblad are cerințe stricte pentru performanța colorizării și procesarea imaginii. OnePlus și Hasselblad au calibrat împreună senzorii OnePlus 9 și 9 Pro, efectuând numeroase teste de laborator folosind standardele înalte de colorizare ale Hasselblad. Apoi au lucrat împreună pentru a optimiza sute de scene din viața reală prin intermediul fotografiei computaționale pentru a regla culoarea pe baza înțelegerii reciproce a performanței de colorizare, precum și a nevoilor și obiceiurilor utilizatorilor de smartphone-uri.

Acum, seria OnePlus 9 folosește noul standard OnePlus pentru calibrarea culorilor – Calibrarea naturală a culorilor cu Hasselblad – pentru a aduce culori mai precise din punct de vedere percepțional și cu aspect natural fotografiilor făcute cu OnePlus 9 și 9 Pro. Această nouă soluție de culoare este primul și cel mai semnificativ rezultat al parteneriatului pe termen lung dintre OnePlus și Hasselblad. Pentru implementare a fost nevoie de luni de verificare aprofundată și reglaje realizate de echipele ambelor companii. În plus, un grup select de ambasadori Hasselblad au oferit feedback subiectiv important pentru a ajunge la un nou nivel de estetică pentru camera smartphone-ului.

Camera principală de 48MP a OnePlus 9 Pro are un senzor IMX789 personalizat, co-proiectat împreună cu Sony. Dimensiunile senzorului de 1/1,4” sunt impresionante. Rezultatul este o capacitate imagistică excepțională, cu tehnologii de vârf precum lentile 2×2 on-chip (OCL), RAW de 12 biți, ISO dual nativ și DOL-HDR. Oferă viteze de focalizare mai mari, de patru ori mai multe informații despre culori pentru o precizie mai mare, fotografii mai curate atât în timpul zilei cât și noaptea și blur de mișcare redus în videoclipuri.

Camera ultra-wide de 50MP disponibilă pe OnePlus 9 Pro utilizează un senzor Sony IMX766 de 1/1,56”, care asigură o calitate îmbunătățită a imaginii și un nivel redus de zgomot. Obiectivul său freeform folosește o serie de curbe unice pentru a corecta lumina primită, reducând distorsiunile de pe marginile fotografiilor până la aproximativ 1%. Camera ultra-wide permite realizarea de fotografii macro de înaltă calitate, cu posibilitatea de a focaliza de la doar 4 cm distanță de subiect.

Camera teleofoto de 8MP de pe OnePlus 9 Pro oferă un zoom de 3,3x (77mm) cu OIS (stabilizare optică a imaginii) pentru a reduce blur-ul, cu un zoom digital de 30x. De asemenea, o cameră monocromă dedicată funcționează împreună cu camera principală a OnePlus 9 Pro pentru a adăuga detalii și stratificare fotografiilor alb-negru, în timp ce un nou efect tilt-shift simulează efectul de miniatură al unui obiectiv tilt-shift, ceea ce le permite utilizatorilor să obțină fotografii creative.

Camera principală a OnePlus 9 Pro oferă de 16 ori numărul de pixeli al clipurilor 1080p standard. Poate filma la rezoluție 4K la 120 fps (cadre pe secundă), oferind mai multe posibilități creative în procesul de filmare și editare a videoclipurilor. În plus, DOL-HDR asigură un subiect vizualizat clar în mediile cu iluminare din spate. De asemenea, camera ultra-wide a OnePlus 9 Pro poate crea videoclipuri time-lapse în timpul unei plimbări.

Noul mod Hasselblad Pro oferă o culoare incredibil de precisă și naturală, ceea ce reprezintă o bază solidă pentru post-editare. Acesta a fost regândit cu o nouă interfață de utilizator bazată pe software-ul de procesare a imaginii Hasselblad. Acesta le oferă utilizatorilor profesioniști o senzație unică Hasselblad. De asemenea, noul mod pro permite un control fără precedent de reglaj pentru fotografii experți. Aceștia pot regla ISO, focalizarea, timpul de expunere, balansul de alb și multe alte elemente. De asemenea, utilizatorii pot filma în format RAW de 12 biți pentru un nivel de 64 ori mai ridicat de culori, comparativ cu RAW de 10 biți care se regăsește în mod tradițional pe alte smartphoneuri.”

Dincolo de asta noile OnePlus 9 beneficiază de Warp Charge 65T și Warp Charge 50 Wireless ce duc încărcarea la un nou nivel, reducând dramatic timpul petrecut pentru a încărca dispozitivul.

ONEPLUS_9_Pro_Morning_Mist_19815_ _9_Arctic_Sky_19825_0006

Varianta mai ieftină, adică OnePlus 9 este un flagship similar lui OnePlus 9 pro, cu un display de 120 Hz, platforma mobilă Qualcomm® Snapdragon™ 888, conectivitate 5G, Warp Charge 65T, precum și Hasselblad Camera for Mobile pentru o experiență rapidă și fluidă de utilizare a smartphone-ului.

OnePlus 9 - 3

Camera Hasselblad pentru mobil disponibilă pe OnePlus 9 folosește aceleași standarde avansate de colorizare ca OnePlus 9 Pro – Calibrarea naturală a culorii cu Hasselblad. Sistemul cu trei camere le oferă utilizatorilor puterea de a surprinde imagini uimitoare cu culori naturale, pentru o experiență de fotografie la nivel profesional.

OnePlus 9 folosește aceeași cameră de top ultra-wide de 50MP ca OnePlus 9 Pro, cu un senzor Sony IMX766 de 1/1,56” și lentilă Freeform curbată, pentru a minimiza distorsiunea de pe margini. De asemenea, camera principală de 48MP are capacități imagistice excepționale, datorită unui senzor Sony IMX689 de 1/1,43”, 2×2 OCL, RAW de 12 biți, ISO nativ dual și 3-HDR. Sistemul de camere de pe OnePlus 9 oferă viteze de focalizare mai mari, de 64 ori mai multe informații de culoare comparativ cu senzorii tradiționali de 10 biți, fotografii mai curate în timpul zilei și noaptea și o gamă dinamică mai mare în videoclipuri. În plus, camera monocromă dedicată funcționează în tandem cu camera principală pentru fotografii detaliate în alb-negru.

OnePlus 9 - 1

După cum spuneam la început, prețurile nu sunt punctul forte – după cum vedeți mai toți producătorii de smartphone-uri și-au setat pragul de 1000 EUR pentru noile flagship-uri, iar OnePlus încearcă să aducă noile sale flagship-uri puțin sub acest prag.

În România, OnePlus 9 Pro va fi disponibil la precomandă de pe 23 martie pe site-ul OnePlus.com începând cu ora 17:30 și la partenerii locali începând cu ora 17:00. De asemenea, începând cu 7 aprilie, OnePlus 9 Pro va fi disponibil în magazinele partenerilor din România în versiunea 128GB, 8GB RAM, pe culoarea Stellar Black, la un preț de 4.599 lei.

Varianta mai puțin dotată, OnePlus 9 va fi disponibilă la precomandă de pe 23 martie pe OnePlus.com, începând cu ora 17:30. Precomenzile la partenerii din România vor începe la jumătatea lunii aprilie. Începând cu 26 aprilie, OnePlus 9 va fi disponibil în magazinele partenerilor din România în versiunea 128GB, 8GB RAM, pe culorile Arctic Sky și Lunar Black, la prețul recomandat de 3.599 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here