HomeEvenimenteAccessibility Hackathon este un hackathon organizat sub sloganul ”Contribuie. Codează. Integrează”

Accessibility Hackathon este un hackathon organizat sub sloganul ”Contribuie. Codează. Integrează”

Vizual_Accessibility Hackathon

Vreau să vă supun atenției faptul că în perioada 16 aprilie – 13 mai va avea loc exclusiv online evenimentul ”Accessibility Hackathon” ce pune în joc un premiu în valoare de 16.000 de dolari. Evenimentul este organizat de Kaufland România sub sloganul “Contribuie. Codează. Integrează. Asigură accesul persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.”

La acest hackathon sunt invitate să participe echipe formate din 3-6 membri cu abilitățile tehnice necesare pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru o mai bună integrare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. Mai exact provocarea Kaufland este acceea de a dezvolta un instrument care să ajute persoanele cu dizabilități la o integrare mai bună la locul de muncă. Iată care sunt etapele în care ideile pot produce o schimbare:

  • ajută persoanele cu dizabilități în procesul de aplicare pentru un job potrivit abilităților lor (parcurgerea etapelor necesare pentru a aplica într-o modalitate cât mai simplă)
  • facilitează procesul de angajare propriu-zisă (pregătirea documentelor necesare, completarea documentelor pentru medicina muncii, semnarea contractului)
  • contribuie la procesul de integrare la noul loc de muncă (eficientizarea comunicării între personaele cu dizabilități și noii colegi cu ajutorul resurselor tehnologice) – toate ideile sunt așteptate și apreciate.

Kaufland România înseamnă, înainte de toate, grijă pentru comunitățile care ne găzduiesc și grijă pentru angajați. Din acest angajament a luat naștere și proiectul special pe care ne bucurăm să îl demarăm – Accessibility Hackathon. Nu ne oprim doar la a primi cu brațele deschise colegi cu dizabilități în echipă. Ne dorim să mergem și mai departe și să identificăm, alături de profesioniști din industria IT, soluțiile care le pot face acestora cât mai ușor drumul către locul de muncă potrivit și, ulterior, către o activitate profesională cât mai plăcută.”, este de părere Estera Anghelescu, Recruiting&Employer Branding Director, Kaufland România. „Sperăm să ni se alăture în acest demers cât mai multe echipe, cu promisiunea că, alături de mentorii implicați în acest proiect, ne vom bucura de experiențe frumoase. Iar persoanele cu dizabilități, de o viață socială și profesională mai ușoară.”, continuă aceasta.

Înscrierile au început pe 17 martie și durează până pe 14 aprilie pentru ca evenimentul să înceapă pe 16 aprilie și să dureze până pe 13 mai.

Provocarea e interesantă și cred că merită să aruncați o privire asupra ei, pentru că un premiu de 16000 USD mi se pare foarte interesant. Detalii găsiți aici: kaufland.devtalks.ro

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep