HomeMobileAndroidOnePlus anunta un parteneriat cu Hasselblad, primul beneficiar fiind OnePlus 9, pe...

OnePlus anunta un parteneriat cu Hasselblad, primul beneficiar fiind OnePlus 9, pe 23 martie!

De azi e oficial: OnePlus a intrat într-un parteneriat cu Hasselblad și primul smartphone ce va beneficia de tehnologia foto va fi OnePlus 9, pregătit pentru lansare pe 23 martie.
De azi e oficial: OnePlus a intrat într-un parteneriat cu Hasselblad și primul smartphone ce va beneficia de tehnologia foto va fi OnePlus 9, pregătit pentru lansare pe 23 martie.

După multele leak-uri legate de OnePlus 9 avem în sfârșit comunicarea oficială: OnePlus a pornit un parteneriat cu celebrul brand Hasselblad și primul smartphone ce va beneficia de această tehnologie va fi chiar OnePlus 9, pregătit pentru lansare pe 23 martie.

“OnePlus a prioritizat întotdeauna experiența de utilizare premium. Începând cu 2021, ne asumăm un efort susținut de a îmbunătăți experiența utilizatorilor noștri cu camera smartphone-ului, folosind expertiza partenerului nostru legendar Hasselblad”, a declarat Pete Lau, fondator și CEO al OnePlus. “Cu hardware-ul de top și capabilitățile foto ale OnePlus și cu cunoștințele Hasselblad în estetica fotografiei, sunt încrezător că seria OnePlus 9 va reprezenta un salt important înainte în obținerea unei camere premium, flagship.”

Parteneriatul va permite OnePlus să folosescă pe smartphone-urile sale tehnologiile Hasselblad legate de camera foto. Pentru moment cele două companii colaborează vizavi de optimizări la nivel software, legate de culori, calibrarea senzorilor. OnePlus 9 va fi primul smartphone care vine cu aceste optimizări, folosind sistemul de Natural Color Calibration al Hasselblad, ceea ce ar trebui să facă pozele făcute cu OnePlus 9 să aibă un aspect mai natural.

”Hasselblad crede în puterea imaginilor și misiunea noastră este să continuăm să depășim limitele tehnologiei imagistice. Astfel, Hasselblad este hotărât să colaboreze cu OnePlus, o companie inovatoare cu care împărtășește aceeași viziune și pasiune pentru tehnologie. Prin parteneriatul cu OnePlus, sperăm să punem designul iconic al Hasselblad și calitatea excelentă a imaginii în mâinile mai multor oameni și să împărtășim pasiunea noastră pentru o fotografie incredibilă”, a declarat Jon Diele, vicepreședinte al Hasselblad.

Alături de noul sistem de calibrare al culorilor, OnePlus 9 o să beneficieze și de moul Hasselblad Pro Mode, ce va aduce tehnologia de calibrare automată a senzorilor pe smartphone, punând bazele unor fotografii de calitate. În plus, modul Pro aduce schimbări și în interfața Camera, aducând setările familiare Hasselblad. Profesioniștii vor putea să aibă control mai bun asupra tuturor setărilor asociate modului foto – ISO, focus, expunere, balans de alb.

În ultimii 80 de ani, Hasselblad a fost un pionier în tehnologii de înaltă performanță și s-a impus ca un un lider mondial în camerele digitale și obiectivele de format mediu digital. Produsele lor au sunt cunoscute pentru calitatea fără compromis a imaginilor, designul scandinav și o mecanică precisă, cu care au câștigat încrederea unora dintre cei mai mari fotografi din lume și au captat unele dintre cele mai memorabile imagini din lume, cum ar fi primii pași ai oamenilor pe Lună.

Parteneriatul se va derula în următorii trei ani, începând cu îmbunătățiri software precum reglarea culorilor și calibrarea senzorului și continuând către noi direcții în viitor. Cele două companii vor defini standardele tehnologice pentru experiența oferită de camerele foto mobile și vor dezvolta noi tehnologii, pentru a îmbunătăți Hasselblad Camera for Mobile. Ambele companii se angajează să ofere beneficii imediate utilizatorilor OnePlus, colaborând pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și calitatea pe termen lung.

Prima și cea mai dificilă provocare a acestei colaborări constă în calibrarea avansată a culorilor. Dezvoltată în comun de OnePlus și Hasselblad de-a lungul lunilor de verificare amănunțită și reglare fină, această nouă soluție de culoare – Calibrarea naturală a culorilor (Natural Color Calibration) cu Hasselblad – își propune să aducă culori mai precise din punct de vedere percepțional și cu aspect natural fotografiilor făcute cu camerele flagship OnePlus. De asemenea, acesta va fi noul standard OnePlus pentru calibrarea culorilor în următoarele camere de smartphone.

Noul mod Hasselblad Pro aduce calibrarea Hasselblad pentru senzori în premieră pe un smartphone, ceea ce duce la culori incredibil de precise și naturale care oferă o fundație solidă pentru post-editare. Modul Hasselblad Pro a fost regândit cu o nouă interfață bazată pe software-ul de procesare a imaginilor Hasselblad, care le oferă utilizatorilor senzația specifică utilizării unei camere a brandului. De asemenea, permite un control fără precedent pentru fotografii profesioniști de a-și ajusta fotografiile, cu posibilitatea de a regla ISO, focalizarea, timpii de expunere, balansul de alb și multe altele. În plus, utilizatorii pot folosi formatul RAW de 12 biți pentru o culoare și mai bogată și o gamă dinamică mai mare.

În plus față de co-dezvoltarea Hasselblad Camera for Mobile pe viitoarele smartphone-uri flagship, OnePlus lansează o strategie de trei ani pentru a-și consolida capabilitățile camerei. Această investiție se va îndrepta către o serie de domenii pentru a îmbunătăți capacitatea OnePlus de a oferi utilizatorilor săi tehnologie de cameră de ultimă generație, inclusiv:

  • Dezvoltarea în continuare a patru laboratoare majore de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, inclusiv două laboratoare de imagistică inovatoare cu sediul în Statele Unite și Japonia.
  • Noutăți în tehnologia de imagistică a smartphone-urilor pentru viitoarele sisteme de camere OnePlus, cum ar fi o cameră panoramică cu un câmp vizual de 140 de grade, tehnologie cu lentile T pentru focalizare rapidă în camera frontală și un obiectiv cu formă liberă – care va fi introdus în premieră pe seria OnePlus 9 – care elimină practic distorsiunea marginilor în fotografiile ultra-wide.

”Aceasta este cea mai notabilă zi pentru camerele OnePlus și pentru utilizatorii OnePlus din întreaga lume. Cu angajamentul nostru pe termen lung de a investi în cercetare și dezvoltare mai avansată și tehnologii de imagistică de ultimă generație, ne bucurăm să ne impunem ca un nou lider în fotografia de mobil”, a declarat Kinder Liu, COO și șeful diviziei de cercetare-dezvoltare în cadrul OnePlus.

În altă ordine de idei, tot astăzi am aflat că OnePlus 9 va folosi un senzor Sony IMX789, cel mai avansat senzor de pe un smartphone OnePlus de până acum. Datorită suportului pentru 12-bit RAW, camera va putea produce poze cu un nivel mai ridicat de coloristică fiind capabilă de înregistrare HDR și suport video 4K la 120fps respectic 8K 30fps.

Anunțul de azi face ca lansarea din 23 martie să fie foarte importantă, așa că dacă vă interesează subiectul nu uitați să vă puneți în calendar data de 23 martie, ora 16:00 a României când intrați pe site-ul OnePlus să vedeți lansarea.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep