HomeFeaturedFocusCum poti sa ajuti copiii defavorizati sa aiba acces mai usor la...

Cum poti sa ajuti copiii defavorizati sa aiba acces mai usor la educatie

World Vision Romania

Pentru un copil din mediul rural, accesul la informație este destul de complicat. Câteodată aproape imposibil. Iar procesul de educație tocmai pe asta se bazează. Pe asimilarea a cât mai multe cunoștințe, pe accesul la cât mai multe surse de informație. Aici este focusul uneia dintre inițiativele World Vision România. Și în această acțiune este nevoie și de puțin din timpul tău, cel care te pricepi tehnologie.

Mesajul merge către comunitatea de pasionați de IT. Cu precădere cei din București. World Vision România primește echipamente din donații, primește sistemele de operare, Office-ul și antivirusul. Însă este nevoie de voluntari care să pregătească aceste echipamente pentru micuții care le vor folosi în școlile din zonele rurale vulnerabile. O formatare (acolo unde este cazul) și o instalare și configurare a acestor programe.

O după-amiază sau o seară în care ajuți la instalarea/pregătirea câtorva laptop-uri, PC-uri sau tablete care vor ajunge la copiii care au nevoie de ele, poate să îți ofere o satisfacție personală și o experiență pe măsură. Plus interacțiunea cu alți voluntari cu aceleași zone de interes. Însă cel mai bine îi lăsăm pe cei de la Word Vision România să vorbească despre propunerea/nevoia lor:

Salut! Sunt Daniela de la Fundația World Vision. De când cu pandemia primim des donații de laptopuri și tablete (noi sau second-hand) pentru copiii ruralului românesc din proiectele noastre. Noi ne-am cam prins degetele J pentru că aceste device-uri trebuiesc pregătite înainte de a ajunge la copii. Și ne întrebam dacă ne puteți da o mână de ajutor în a le “curăța” și a instala pe ele Windows, pachetul Office, antivirusul etc. Biroul nostru unde avem aceste laptopuri este în sectorul 1 dar ne putem organiza logistic și în funcție de voi. Nevoia este constantă iar implicarea voastră, voluntară, ajută copiii în a-și vedea un mic vis împlinit și cu siguranță le aduce un zâmbet maaare pe față. Cine știe, poate într-o zi vei descoperi la pauza de cafea că noul tău coleg de echipă a fost în programele World Vision în anii ’20. Și, pentru că cineva i-a instalat și configurat laptopul donat, a putut să recupereze materia și a prins drag mai mare de studiu. Și să mai descoperi că acel cineva erai chiar…TU. Dacă îți dorești să dai o mâna de ajutor, te rugăm să ne contactezi pe adresa de mail daniela_ababei @ wvi.org. Îți mulțumim!

Așa cum spuneam, este nevoie doar de puțin din timpul vostru liber și de abilitățile voastre de pasionat de IT. Un preț mic pentru bucuria sinceră a unui copil defavorizat sau recunoștința pentru cei care i-au îndeplinit visul!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep