HomeFeaturedFocusGalaxy SmartTag+: calea rapida de a gasi obiectele pierdute

Galaxy SmartTag+: calea rapida de a gasi obiectele pierdute

Galaxy SmartTag+ este un dispozitiv IoT ce se poate lega fizic de obiectele importante pentru a ajuta la găsirea lor rapidă. SmartTag+ va fi disponibil începând cu 16 aprilie.
Galaxy SmartTag+ este un dispozitiv IoT ce se poate lega fizic de obiectele importante pentru a ajuta la găsirea lor rapidă. SmartTag+ va fi disponibil începând cu 16 aprilie.

Văd că povestea asta cu tag-urile smart începe să fie tot mai importantă, pentru că și Apple se gândește să vină cu așa ceva – până atunci vă spun că Samsung a lansat Galaxy SmartTag+, disponibil din 16 aprilie. Acesta folosește tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE) și ultra-wideband (UWB), astfel încât să poată identifica locația cu o precizie mai mare. Aplicația de pe telefon care ajută la găsirea rapidă a obiectelor, folosește o tehnologie cu realitate augmentată (AR) pentru a oferi o experiență nouă de ghidaj vizual către locul în care elementul lipsă se află, utilizând camera smartphone-ului.

Galaxy SmartTag+, cea mai nouă versiune a lui Galaxy SmartTag de la Samsung, poate fi atașat articolelor de zi cu zi, precum rucsacul sau brelocul cheilor, astfel încât acestea să poată fi localizate cu precizie și cu ușurință prin intermediul serviciului SmartThings Find de pe dispozitivul Galaxy – raza de acțiune Bluetooth este de până la 120m fără obstrucție.

„UWB este cu adevărat revoluționară, făcând posibilă identificarea poziției unui obiect cu o precizie mult mai mare. De aceea, continuăm să extindem tehnologia UWB către întreg ecosistemul de dispozitive Galaxy, căutând noi modalități eficiente de utilizare a acestei tehnologii în dorința de a ușura viața de zi cu zi a oamenilor”, a declarat KJ Kim, EVP and Head of Mobile R&D Office, Mobile Communications Business la Samsung Electronics.

O chestie nouă și interesantă asociată Galaxy SmartTag+ este că permite controlul de la distanță al dispozitivelor smart: să presupunem că utilizatorul a uitat să stingă lampa de pe noptieră, dar a părăsit deja casa. În loc ca acesta să se întoarcă acasă, el poate utiliza SmartTag+ sau SmartTag pentru a opri lumina de la distanță.Prin intermediul aplicației SmartThings, utilizatorii pot alege să folosească diferite funcții din aplicație pentru finalizarea unor acțiuni de către tag-ul lor, apăsând butonul acestuia.

Treaba asta cu tag-urile smart mi se pare extrem de interesantă cu toate că în momentul de față nu mă număr printre potențialii utilizatori – încă îmi amintesc unde îmi pun telefonul, cheile. Însă văd o piață extraordinară în ceea ce înseamnă tag-uri pentru animalele de companie.

Ce ziceți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep