O idee misto a Samsung: Galaxy Upcycling – transformarea aparatelor Galaxy vechi in dispozitive Smart Home

0
Samsung Electronics își extinde programul Galaxy Upcycling pentru a le permite utilizatorilor să-și transforme smartphone-urile vechi Galaxy în dispozitive Smart Home.
Samsung Electronics își extinde programul Galaxy Upcycling pentru a le permite utilizatorilor să-și transforme smartphone-urile vechi Galaxy în dispozitive Smart Home.

Samsung a implementat o idee foarte faină: în loc să arunci un smartphone Android vechi, îl transformi într-un dispozitiv smart home. Despre ideea asta am scris cu foarte mult timp în urmă, spunând că cea mai simplă utilizare ar fi să îl transformați într-un player radio pe internet. Acum extinde programul Galaxy Upcycling prin intermediul Galaxy Upcycling at Home, o inițiativă care oferă o nouă întrebuințare smartphone-urilor Galaxy mai vechi, transformându-le într-o varietate de dispozitive IoT (Internet of Things) printr-o simplă actualizare de software. Pentru moment serviciul beta pentru Galaxy Upcycling at Home e disponibil doar în SUA, Marea Britanie și Coreea.

Datorită Galaxy Upcycling at Home, utilizatorii își pot transforma cu ușurință vechile dispozitive Galaxy în dispozitive inteligente pentru acasă, precum dispozitive de monitorizare a copiilor, soluții de îngrijire a animalelor de companie și alte instrumente care satisfac diversitatea nevoilor individuale pentru fiecare stil de viață. Modelele care intră în program sunt seria Galaxy S, Note și Z lansate din 2018 (S9, Note9 sau mai recent) care rulează Android 9 și versiuni mai recente. Mai multe dispozitive vor fi acceptate în viitor.

Treaba asta se poate realiza printr-un update de software, disponibil de la Samsung. Programul Galaxy Upcycling at Home permite folosirea senzorilor din smartphone pentru funcții îmbunătățite de control al sunetului și al luminii. Utilizatorii își pot transforma dispozitivele vechi cu ajutorul SmartThings Labs, o caracteristică a aplicației SmartThings.

  • Folosind o soluție îmbunătățită cu inteligență artificială (AI), dispozitivele Galaxy pot distinge, cu o acuratețe mult mai precisă, sunetele din mediul cotidian, iar utilizatorii pot alege să salveze anumite înregistrări audio. De exemplu, dacă dispozitivul detectează sunete precum plânsul unui bebeluș, lătratul unui câine, mieunatul unei pisici sau sunetul unei lovituri, acesta va trimite o alertă direct către smartphone-ul utilizatorului, iar acesta poate asculta înregistrarea respectivă.
  • Dispozitivele pot fi folosite și ca senzor de lumină pentru a măsura nivelul de luminozitate al camerei. Utilizatorii pot seta cu ușurință dispozitivul să aprindă automat luminile sau televizorul prin SmartThings atunci când încăperea devine mai întunecată decât standardul de lumină prestabilit.

„Dispozitivele inteligente pentru casă sunt o tendință de creștere rapidă pentru produsele electronice de larg consum și credem că dispozitivele Galaxy care au încetat din a mai fi utilizate în prezent pot juca un rol important în transformarea fiecărei locuințe într-una inteligentă. Programul transformă dispozitivele Galaxy în dispozitive SmartThings, demonstrând încă o dată puterea platformei noastre inteligente IoT pentru a extinde posibilitățile de utilizare a telefoanelor vechi. Prin intermediul Galaxy Upcycling at Home, utilizatorii vor avea acces la ecosistemul complet SmartThings, permițându-le să exploreze actualizări și caracteristici mai largi fără a fi nevoie să cumpere un dispozitiv nou”, a spus Jaeyeon Jung, VP & Head of the SmartThings team, Mobile Communications Business la Samsung Electronics.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here