HomeMobileAndroidPana si Asus s-a prins ca nu are ce face cu o...

Pana si Asus s-a prins ca nu are ce face cu o camera rabatabila pe Zenfone 8

După două iterații nereușite în care a stricat generația Zenfone cu o cameră foto rabatabilă, Asus renunță la ea pentru Zenfone 8.
După două iterații nereușite în care a stricat generația Zenfone cu o cameră foto rabatabilă, Asus renunță la ea pentru Zenfone 8.

Dacă vă aduceți aminte, Asus a lansat Zenfone 6 în 2019 cu un sistem revoluționar de cameră foto, rabatabilă, în ideea că utilizatorul va folosi o cameră mai bună și pentru cea frontală și pentru cea secundară, prin sistemul rabatabil. În felul acesta și selfie-urile deveneau mai bune și aveai plusul că puteai aborda unghiuri interesante atunci când foloseai camera principală.

În sine ideea nu e rea, doar că pentru un smartphone ce va fi folosit în diverse condiții de vreme nu a fost cea mai bună soluție: pe ploaie, ninsoare sau la mare, pe plajă sau orice fel de zonă cu mult praf, nu prea îți venea să scoți telefonul și să faci poze pentru că riscai să nu se mai închidă camera. Asus s-a încăpățânat să meargă cu aceiași idee și pe Zenfone 7, fără niciun rezultat.

În 2021, se pare că Asus schimbă abordarea și Zenfone 8 va veni cu un sistem foto tradițional, dacă e să ne luăm după teaser-ul postat ieri:

Unii spun că filmul ne duce și cu gândul la un display cu zonă specială pentru camera selfie și la rate mai mari de refresh (mai mult ca sigur că asta se va întâmpla). Nu e clar dacă ideea cu gaură în display o să fie aplicată pentru toată seria Zenfone 8 sau doar pentru varianta mini, care e și ea în discuție.

E posibil ca odată cu renunțarea la camera rabatabilă să crească și specificațiile de rezistență pentru Zenfone 8 către un IP68 cel puțin.

Lansarea Zenfone 8 e planificată pentru 12 mai și probabil că în jurul acestei date o să vedem și mai multe leak-uri care ne vor da mai multe detalii despre produsul final. M-aș bucura să văd că Asus renunță la inovațiile inutile și se concentrează pe lucrurile ce contează cu adevărat: design, performanță, autonomie, optimizare la nivel software.

Voi ce ziceți: vi se pare o idee bună ca Asus să renunțe la camera rabatabilă de pe Zenfone 8?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep