HomeFeaturedFocusSony Xperia 1 III si Xperia 5 III au fost prezentate oficial

Sony Xperia 1 III si Xperia 5 III au fost prezentate oficial

Sony Xperia 1 III

Compania japoneză a prezentat noua sa generație de smartphone-uri, cu care va încerca să cucerească inimile fanilor în acest an. Iar Sony Xperia 1 III este și flagship-ul care care vor ataca topul telefoanelor Android, pentru o clasare cât mai aproape de vârf. Xperia 5 III este compact-ul pe care îl așteptau destul de mulți fani. Concesiile la nivel de specificații sunt minore, iar dimensiunea este ceva mai mică decât la un telefon standard.

O să încep însă cu vârful de gamă. Xperia 1 III se bazează pe chipset-ul de top Qualcomm Snapdragon 888. Acesta aduce la pachte, cum era și normal, suportul pentru rețelele 5G. În materie de memorii, vor fi disponibile două variante. Una cu 12 GB de RAM și memorie interă de 256 GB și una cu aceeași cantitate de memorie RAM, 12 GB, dar cu capacitate internă de stocare de 512 GB. Există și un slot pentru card micro SD, unul de tip hibrid.

Toate acestea sunt ascunse în spatele unui display OLED de 6,5 inchi. Sony Xperia 1 III alege o formă alungită, cu aspect ratio 21:9. Rezoluția ecranului este QHD+ (3840 x 1660 pixeli). Protecția este asigurată de o sticlă Gorilla Glass Victus. Însă cititorul de amprentă digitală este plasat lateral. Rata de refresh a ecranului este de 120 Hz. În partea de sus nu avem notch-uri sau orificii, ci o margine suficient de groasă încăt să integreze și camera foto frontală de 8 megapixeli.

Pe partea din spate avem un sistem foto compus din patru senzori. Cel principal are o rezoluție de 12 megapixeli. Cel de-al doilea este un telephoto cu rezoluție tot de 12 megapixeli, capabil să își miște lentilele pentru un zoom optic între 2.9x și 4.4x. Camera ultrawide este tot de 12 megapixeli, iar cel de-al patrulea senzor este unul de tip 3DToF. Lentilele sunt ZEISS și optimizările foto sunt realizate tot în parteneriat cu această companie.

Un acumulator cu capacitatea de 4500 mAh și suport pentru încărcarea rapidă de până la 30W completează lista cu detalii tehnice pentru Sony Xperia 1 III. Pare să fie același de anul trecut, însă acum suportă și încărcarea wireless. Sistemul de operare este Android 11 aproape curat.

Varianta compactă, Sony Xperia 5 III coboară dimensiunea ecranuluila 6,1 inchi. Se păstrează forma alungită, dar rezoluția este acum doar fullHD+ (2520 x 1080 pixeli). De asemenea, protecția este asigurată de Gorilla Glass 6. Sunt minusuri și la nivel de memorii. Avem doar 8 GB de RAM cu variante de 128 GB sau 256 GB memorie internă. De asemenea, de pe spate lipsește senzorul 3DToF. Acumulatorul este la fel, dar nu mai oferă suport pentru încărcarea wireless.

Ambele telefoane au certificare IP65/IP68.

Sony Xperia 1 III și Xperia 5 III vor ajunge la vânzare undeva la începutul verii. Deocamdată nu au fost comunicate prețurile de vânzare.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep