HomeMobileAndroidHarmonyOS, noul sistem de operare al Huawei se va lansa pe 2...

HarmonyOS, noul sistem de operare al Huawei se va lansa pe 2 iunie!

Noul sistem de operare HarmonyOS al Huawei va fi lansat pe 2 iunie, încă nu știm dacă doar în China sau și la nivel global.
Noul sistem de operare HarmonyOS al Huawei va fi lansat pe 2 iunie, încă nu știm dacă doar în China sau și la nivel global.

După cum probabil știți deja, după blocajul instituit de guvernul SUA împotriva companiei chineze și care întrerupt folosirea serviciilor Google Play pe aparatele Huawei, compania chineză a început un program amplu de repoziționare atât prin crearea propriului magazin de aplicații AppGallery cât și construirea unui sistem de operare propriu, bazat tot pe Android. Acesta se numește HarmonyOS și va fi lansat pe 2 iunie 2021 la ora 8 PM GMT+8 (8 AM ET).

Confirmarea a venit pe contul Weibo al HarmonyOS, unde a fost publicat un scurt material video în care este confirmată data de lansare. Primele impresii legate de HarmonyOS au fost publicate de Ars Technica cu câteva luni în urmă, din ele reieșind că de fapt HarmonyOS nu este deloc un sistem de operare rescris de la zero, ci o clonă de Android 10 (care în sine este o veste excelentă) cu un skin EMUI.

Nu mai e mult și vedem despre ce e vorba – dat fiind că folosesc un smartphone Hauwei P40 Pro, aștept să primesc actualizarea și o să vă spun mai multe despre subiect.

via AA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep