HomeCloud & MobilityMicrosoft: datele generate in UE vor fi stocate si prelucrate tot in...

Microsoft: datele generate in UE vor fi stocate si prelucrate tot in UE

Microsoft a anunțat că datele stocate în serviciile de cloud ale Microsoft - Azure, Microsoft 365 și Dynamics 365 - sunt stocate și prelucrate în interiorul UE.
Microsoft a anunțat că datele stocate în serviciile sale de cloud – Azure, Microsoft 365 și Dynamics 365 – sunt stocate și prelucrate în interiorul UE.

Pentru a răspunde necesităților de confidențialitate din UE, Microsoft a anunțat „EU Data Boundary for the Microsoft Cloud” (“Granița digitală UE pentru Microsoft Cloud”) prin care toate serviciile sale de cloud – Azure, Microsoft 365 și Dynamics 365 – vor păstra și stoca datele în interiorul UE. Implementarea acestor măsuri este în desfășurare, iar toate acțiunile necesare vor fi finalizate până la sfârșitul anului viitor.

Serviciile Microsoft cloud existente respectă și chiar depășesc deja recomandările Uniunii Europene. Clienții comerciali sau cei din sectorul public aveau deja opțiunea de a-și stoca datele în UE, iar de asemenea multe servicii Azure cloud pot fi configurate pentru prelucrarea datelor în Uniunea Europeană. În plus, compania utilizează soluții robuste de criptare și de izolare a datelor, conforme cu actualele norme de reglementare. Multe dintre serviciile Microsoft le asigură clienților controlul în ceea ce privește criptarea datelor lor, prin utilizarea unor chei / soluții de securitate gestionate autonom, compania protejând aceste date împotriva accesului necorespunzător din partea oricărui guvern din lume.

În acest plan sunt incluse toate informațiile cu caracter personal din datele de diagnostic și datele generate de servicii și date personale pe care compania le utilizează pentru a oferi asistență tehnică. În plus Microsoft va extinde posibilitățile de control autonom, precum Lockbox și procesul de criptare a datelor gestionat de client, la nivelul tuturor serviciilor Microsoft cloud. Mai exact, compania va integra aceste soluții, din cadrul proiectului “Granița digitală a UE”, cu serviciile sale cloud esențiale pentru a îmbunătăți ofertele sale actuale, iar în această toamnă va organiza “EU Cloud Customer Summit”, pentru a oferi mai multe informații despre acest proiect.

În prezent Microsoft are funcționale (sau pe cale de a fi implementate) centrele de date în 13 țări din UE: Austria, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia și Elveția. Aceste centre de date alimentează serviciile cloud care ajută clienții europeni ai companiei, atât în procesul de transformare digitală, cât și să își sporească competitivitatea, având garanția că pot opera în conformitate cu toate legile și reglementările aplicabile. În plus, nu doar clienții din statele membre ale Uniunii Europene, vor avea acces la “Granița digitală a UE”, ci și cei din Norvegia și Elveția.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep