HomeFeaturedFocusSharp Aquos R6 apare oficial, telefonul premierelor

Sharp Aquos R6 apare oficial, telefonul premierelor

Sharp Aquos R6

Sharp Aquos R6 este un smarphone interesant care și-a făcut apariția oficială pe piața natală din Japonia. În mod normal aș fi trecut destul de repede peste acest moment, chiar dacă avem trăsături de adevărat flagship. Motivul ar fi fost unul extrem de simplu: terminalul are șanse minime să iasă în afara granițelor japoniei.

Însă dispozitivul este cel puțin interesant și aduce două premiere pe piața de smartphone. Două motive care să merite din plin atenția pe care i-o vom acorda în cele ce urmează.

Prima dintre acestea este legată de ecran. Dispozitivul are un display Pro IGZO OLED cu diagonală de 6,67 inchi și marginile laterale curbate. Însă partea frumoasă este rata de refresh dinamică, ce merge de la 1 Hz până la 240 Hz. Rezoluția este 2730 x 1260 pixeli (așa zisul WUXGA+). Acesta are în partea centrală un orificiu discret pentru o cameră foto frontală de 12 megapixeli. Cititorul de amprentă digitală este și el integrat sub ecran.

Cea de-a doua mare surpriză și în același timp premieră în zona de smartphone pe care o aduce Sharp Aquos R6 este pe partea din spate. Avem o singură cameră foto, însă cu un senzor imens, de un inchi. Rezoluția acestuia este de 20 de megapixeli. El se află în spatele unei lentile 7P. Întregul ansamblu a fost realizat în colaborare cu Leica. Lângă această cameră inedită se mai află un senzor de tip 3DtoF. Aș fi curios să văd performanțele acestui sistem foto într-un test DxOMark. Însă cred că sunt șanse destul de mici să se întâmple așa ceva.

La interior avem o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 888 cu o memorie RAM de 8 GB și o capacitate internă de stocare de 128 GB. Singura variantă disponibilă. Acumulatorul responsabil cu autonomia are o capacitate de 5000 mAh. Nu ni se spune viteza de încărcare, însă aflăm că terminalul rezistă la apă și praf. Sharp este unul dintre primii producători care a realizat telefoane rezistente la apă, așa că nu este o surpriză.

Sharp Aquos R6 va fi pus în vânzare de-abia la mijlocul lunii iunie. Doar atunci vom afla și un preț aproximativ. Dispozitivul va fi disponibil în două versiuni de culoare, negru sau alb.

via Sharp

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep