HomeMobileAndroidGata, aparatele Honor primesc inapoi serviciile Google

Gata, aparatele Honor primesc inapoi serviciile Google

Decizia Huawei a de renunța la brandul Honor dă roade: serviciile Google revin pe aparatele Honor.
Decizia Huawei a de renunța la brandul Honor dă roade: serviciile Google revin pe aparatele Honor.

Decizia Huawei de a renunța la brandul Honor pentru a putea ocoli restricțiile impuse de guvernul SUA a dat roade: începând cu seria Honor 50, aparatele Honor vo putea folosi din nou Google Services și implicit Play Store, GMAIL, YouTube, Chrome. Reprezentanța Honor din Germania a confirmat pe Twitter (mesaj care a fost șters între timp) faptul că aparatele Honor 50 primesc serviciile Google Play ca răspuns la o întrebare legată de viitoarele aparate cu Snapdragon 778.

Înțelegem că Honor 50 va primul smartphone Honor din 2019 încoace ce va veni cu serviciile Google, după ce în mai 2019 guvernul SUA a pus Huawei pe lista neagră cu care companiile americane nu pot face afaceri decât dacă obțin un permise special. Din acel moment Huawei a căutat soluții de ocolire a problemei, una dintre ele fiind crearea propriului magazin de aplicații Android AppGallery, ce acum are peste 500 de milioane de aplicații, iar cealaltă fiind vânzarea diviziei Honor către un consorțiu de companii chineze.

Ieșind de sub umbrela Huawei, brandul Honor ce până acum folosea tehnologia de top Huawei pentru a construi aparate mai ieftine, dedicate segmentului de piață format din publicul tânăr, este acum în poziția de a putea relua parteneriatul cu Google, cel mai probabil folosind tot tehnologii Huawei.

Cu perspectiva unui Honor 50 folosind cipsetul Snapdragon 888 și cameră foto de la Huawei, e posibil ca brandul să se relanseze în Europa. Încă nu e clar dacă aparatele lansate în 2019 și 2020 vor reprimi și ele serviciile Google, probabil că nu, pentru că la momentul respectiv acestea erau sub brand Huawei, care avea interdicție la Google.

Oricum, rămâne de văzut ce o să se întâmple. Poate că o să vedem că Honor revine și pe piața din România.

via AA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep