AcasăCloud & MobilityMicrosoft: folositi vorbirea pentru a scrie cod functional in Power Apps

Microsoft: folositi vorbirea pentru a scrie cod functional in Power Apps

Microsoft a construit un algoritm avansat de completare automată pentru codul PowerApps folosind GPT-3.
Microsoft a construit un algoritm avansat de completare automată pentru codul PowerApps folosind GPT-3.

O chestie mișto făcută de Microsoft: folosind OpenAI (GPT-3) compania americană a creat o soluție de completare automată a codului pentru PowerApps, atunci când instrucțiunile sunt trimise prin vorbire. Cu treaba asta se dă startul într-o direcție interesantă: prin simpla vorbire, chiar și cei ce nu cunosc elemente avansate de programare vor avea posibilitatea să construiască aplicații. Deocamdată soluția merge doar cu Microsoft Power Fx și este într-un stadiu incipient.

Tehnologia apare la câteva luni după ce Microsoft a achiziționat o licență exclusivă pentru OpenAI GPT-3 pe care o folosește în serviciile Azure. Iar dacă nu știți, Microsoft Power Fx este un limbaj de programare derivat din formulele Excel, integrat în PowerApps, platformă care la rândul său permite crearea aplicațiilor mobile (sau web) de către persoane care nu au cunoștințe de programare.

TheVerge are un material mai amplu pe tema asta, realizat în urma unui interviu cu CVP of Microsoft’s Low Code Application Platform, Charles Lamanna.

Ideea e faină și deschide orizonturi interesante.

Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Windows Insider MVP (https://insider.windows.com/en-us/MVPs/ionut-balan/) & gadget enthusiast. Security addict. IT industry analyst. Reviewer for Windows Phone & Android devices. Fan of Ubuntu and Windows 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recomandari

MobileDirect.ro