HomeFeaturedFocusNokia C01 Plus apare pe furis

Nokia C01 Plus apare pe furis

Nokia C01 Plus

HMD Global a listat fără prea mare vâlvă modelul Nokia C01 Plus. Nici nu prea erau motive de tam-tam, până la urmă este vorba despre un entry-level din categoria Android Go, al cărui singur scop pare să fie prețul de vânzare foarte mic. Un preț prin care compania încearcă să facă trecerea de la feature phone (care încă este majoritar în cifrele sale totale de vânzări) la smartphone cât mai ușoară. În plus, orice terminal cu preț mic este bine primit și în ofertele operatorilor. Acolo unde Nokia încă se mișcă destul de bine.

Desigur, acest preț foarte mic, de aproximativ 75 de euro (valabil în Europa), nu a fost posibil fără concesii majore în zona de specificații tehnice.

Cu toate acestea, dispozitivul este construit în jurul unui chipset cu procesor octa-core. E drept, este vorba despre un Unisoc SC9863A, ajutat de o memorie RAM de doar 1 GB. Însă telefonul rulează Android 11 Go Edition. Varianta sistemului de operare care nu este solicitantă cu resursele telefonului.

Capacitatea internă de stocare a lui Nokia C01 Plus este de 16 GB. Ea poate fi extinsă prin microSD cu până la 128 GB.

Ecranul terminalului are o diagonală de 5,45 inchi și o rezoluție HD+ (aspect 18:9). Nu are notch-uri sau orificii, pentru că marginea superioară este suficient de generoasă încât să găzduiască senzorul foto frontal de 5 megapixeli și flash-ul LED. Un aspect fizic obișnuit acum vreo 6-7 ani.

Camera frontală (împreună cu chipset-ul) realizează și funcția Face Unlock, care suplinește lipsa cititorului de amprentă digitală. Pe partea din spate avem o cameră foto tot de 5 megapixeli.

Capacitatea acumulatorului nu a fost detaliată.

Nokia C01 Plus este deja disponibil în magazinul online oficial al companiei finlandeze din Rusia. Probabil că va ajunge destul de repede și pe alte piețe europene.

via Nokia  

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep