HomeFeaturedFocusHMD Global renunță la brandul Nokia pentru segmentul smartphone

HMD Global renunță la brandul Nokia pentru segmentul smartphone

HMD Global

Au tot circulat zvonuri despre intenția celor de la HMD Global de a scoate pe piață telefoane smart sub propriul brand. Compania finlandeză formată din foști angajați de la Nokia a operat pe piața de smartphone brandul Nokia, cel mai probabil plătind niște taxte de licențiere (care nu cred că erau mici deloc) către vechea companie.

În paralel, Nokia Corporation a rămas activă în zona de echipamente de rețelistică și comunicare și este una dintre companiile care deține cele mai multe patente pe zona de tehnoligie a comunicațiilor. Mai ales în ceea ce privește tehnologia 5G.

Ei bine, se pare că relația de licențiere dintre cele două companii finlandeze este pe cale să se încheie. Probabil că pe cei de la HMD Global (Human Mobile Devices) îi sufocă aceste taxe de licențiere. Iar câștigul adus de utilizarea numelui Nokia, unul cu sonoritate pe piața de telefonie mobilă nu este chiar atât de puternic.

Bine, acest lucru va fi verificat pe deplin doar în momentul în care primele telefoane HMD vor fi prezentate oficial. Iar la această premieră se pare că vom asista la finalul acestei luni, în cadrul Mobile World Congress-ului care va avea loc la Barcelona.

Rămâne de văzut cum va primi publicul telefoanele cu noul nume. Din punct de vedere tehnic nu cred că vor fi mai slabe. Până la urmă smartphone-urile Nokia nu prea mai reușesc să impresioneze. Doar numele va fi diferit, aici este adevăratul test. Astfel vom putea cuantifica și cam ce mai înseamnă numele de Nokia pe piața de smartphone.

Se pare că telefoanele feature phones vor purta în continuare vechiul nume.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep