HomeFeaturedFocusQualcomm a prezentat oficial Snapdragon 888 Plus

Qualcomm a prezentat oficial Snapdragon 888 Plus

Snapdragon 888 Plus

Compania americană producătoare de chipset-uri pentru dispozitive mobile a arătat publicului noul Snapdragon 888 Plus. O apariție care respectă calendarul din ultimul an al acestei companii. Și care va echipa vârfurile de gamă cu pretenții. Asta pentru că alternativele propuse de MediaTek încă nu se bucură de aceeași apreciere în ochii publicului. Și asta pe bună dreptate, cel puțin aici, în zona high-end.

Nu sunt foarte mari diferențe față de versiunea standard. Într-adevăr, nucleul de top a fost acum tactat la o frecvență mai mare. Un ARM Cortex-X1 care rulează acum la 2.995 GHz. Cu rotunjirea de rigoare, 3 GHz, față de 2,84 GHz la versiunea standard. Ce plus de performanță va livra acest overclock-ing, cred că doar aplicațiile de benchmark vor putea să arate.

A mai fost îmbunătățit AI Engine-ul lui Snapdragon 888 Plus. Este tot un Qualcomm 780, care acum este capabil de 32 TOPS (Tera Operations Per Second) de la 26 TOPS. Adică o creștere a performanțelor din acest punct de vedere cu 20%.

Restul specificațiilor tehnice nu se schimbă, semn că acest nou chipset este mai mult o mișcare de marketing, decât una dedicată în mod real unui plus de performanțe. Comparația de mai jos este grăitoare.

Aș spune că nu avem nimic impresionant la această nouă apariție.

Chiar și așa, reprezentanții din partea Asus, Motorola (surprinzător), Xiaomi sau Vivo s-au grăbit să confirme că viitoarele lor apariții din piața de smartphone se vor baza pe acest Snapdragon 888 Plus de la Qualcomm. Și sunt convins că se vor alătura rapid și alte companii producătoare de smartphone. Pentru că, așa cum am spus și mai sus, este o chestiune de marketing, de imagine.

via Android Central

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep