HomeCloud & MobilityVodafone a ales Ericsson pentru 5G in Germania si Marea Britanie

Vodafone a ales Ericsson pentru 5G in Germania si Marea Britanie

Vodafone a optat pentru tehnologia dual-mode 5G Core cloud-native dezvoltată de Ericsson, pentru a implementa rețelele 5G din Germania și Marea Britanie.
Vodafone a optat pentru tehnologia dual-mode 5G Core cloud-native dezvoltată de Ericsson, pentru a implementa rețelele 5G din Germania și Marea Britanie.

În contextul în care sunt încă o grămadă de discuții pe marginea accesului Huawei la tehnologia 5G din Europa (inclusiv România), Vodafone se reorientează și dezvoltă un parteneriat cu Ericsson, în urma căruia va folosi tehnologia acestora pentru serviciile 5G din Germania și Marea Britanie.

Pe ambele piețe, Ericsson va implementa întreaga funcționare a tehnologiei 5G Core Standalone a Vodafone, pentru aplicațiile centrale packet-core  – o etapă esențială în furnizarea de servicii avansate de conectivitate 5G.

Andrea Dona, Chief Network Officer, Vodafone UK, afirmă: „Strânsa noastră colaborare cu Ericsson a fost semnificativă în ceea ce privește inovația în domeniul 5G. Alegând să lucrăm în continuare cu soluțiile de vârf dezvoltate de Ericsson, putem aborda domenii de business care prin activitatea lor antrenează procesul de transformare a industriei și a societății în Marea Britanie și Germania. Împreună, creăm o nouă zonă digitală pentru clienții noștri”.

Am mai discutat pe marginea subiectului 5G și a beneficiilor aduse: rețelele 5G Standalone vor face viabile tehnologii și aplicații precum realitatea virtuală sau augmentată, latența redusă și capacitatea uriașă de gestionare a datelor – toate acestea fiind posibile prin procesul securizat de segmentare a rețelei (network slicing), de edge computing și de accesibilitate tehnologică a serviciilor la rețelele 5G Standalone core. Aceste soluții pot transforma in realitate economia digitală și Industria 4.0.

Rămâne să vedem cum va mai evolua situația și în România și dacă direcția guvernului de eliminare a Huawei din piață va da roade, moment în care Ericsson și Nokia vor avea câștig de cauză.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep