HomeFeaturedFocusVideo: Windows 11 merge (binisor!) pe smartphone-ul Lumia 950 XL

Video: Windows 11 merge (binisor!) pe smartphone-ul Lumia 950 XL

Windows 11 merge instalat pe smartphone-ul Lumia 950 XL, în timp ce multe laptop-uri/PC-uri nu îl pot pune.
Windows 11 merge instalat pe smartphone-ul Lumia 950 XL, în timp ce multe laptop-uri/PC-uri nu îl pot pune.

Mă bucură să văd că entuziaștii nu au renunțat la bătrânul Lumia 950 XL și reușesc performanța de a-l face să funcționeze cu Windows 11. La doar o săptămână de la lansare primei versiuni oficiale de test, Windows 11 este instalat (cu destul de multe elemente funcționale) pe Microsoft Lumia 950 XL, ultimul flagship Microsoft cu Windows Mobile.

Gustave Monce (care a mai pus diverse alte versiuni de Windows 10 pe Lumia 950 XL) a postat un scurt material video în care ne arată cum merge Windows 11 pe Lumia 950 XL.

Se pare că nu a fost chiar așa de mult de muncă, proiectul existent de Windows 10 on ARM fiind ușor de adaptat pentru Windows 11 on ARM, inclusiv cu driver-ele necesare pentru realizarea de apeluri telefonice.

Dacă merge binișor pe platforma Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 (20 nm) (din 2016) asta arată că Windows 11 o să fie interesant pe noile dispozitive ARM (ținând cont că oficial nu merge decât pe platforma Snapdragon 850 sau mai nouă). Pe de altă parte, e puțin frustrant că Windows 11 poate fi pus pe un smartphone ce probabil nu mai e folosit de nimeni, dar nu merge pe multe PC-uri din 2017!

Mi se pare interesantă ideea și cred că o să îmi scot de la naftalină Lumia 950 XL și să încerc să pun și eu Windows 11 pe el. O să fie interesant de văzut cum merge cu Microsoft Continuum și dacă experiența e mai bună decât cea inițială cu Windows 10 Mobile.

via onmsft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep