HomeFeaturedFocusApar detalii despre chipset-ul Tensor de pe Pixel 6 si 6 Pro

Apar detalii despre chipset-ul Tensor de pe Pixel 6 si 6 Pro

Tensor

Detalii care nu sunt atât de spectaculoase pe cât ne-am fi așteptat. Se pare că cei de la Google nu au investit chiar atât de mult în dezvoltarea acestui Tensor. Cel puțin nu atât de mult încât să-și permită comparația cu Apple. Spun asta pentru că apar detalii care ne arată de fapt că este vorba despre un Exynos dezvoltat de Samsung.

Mai exact modelul Exynos 9855, la care Samsung lucrează de aproape un an. Dezvoltarea sa s-a făcut în paralel cu cea pentru modelul 9925, care până la urmă a avut câștig de cauză. Acesta va fi viitorul Exynos 2200, care va echipa viitoarea generație Samsung Galaxy S22. Și care va avea un GPU AMD RDNA2.

Modelul Exynos 9855, redenumit Tensor pentru Google, pare să fi pierdut această competiție internă pentru faptul că nu reprezenta un salt foarte mare în comparație cu Exynos 2100 (9840). Astfel încât cei de la Samsung nu l-au considerat interesant pentru propriile flagship-uri.

Și aici apare ușoara dezamăgire. Ceea ce pentru Samsung (Galaxy S22) nu a fost suficient de bun, este bun pentru viitoarele Google Pixel 6. Bine, împachetat frumos de către departamentele de comunicare și vândut ca o componentă la care Google a investit foarte mult pe partea de dezvoltare. Dacă informațiile se vor dovedi reale, se va dovedi și că cei de la Google au vândut frumos această gogoașă. Și că de fapt Samsung a fost compania care a depus mai multe eforturi, inclusiv de proiectare și dezvoltare pentru noul chipset Tensor.

Pe de altă parte, ar fi corect să vedem și jumătatea plină a paharului. Fanii Google Pixel vor avea parte de un chipset care vine de la compania numărul unu pe piața de smartphone. Și care are un istoric bun în piața de chipset-uri și a demonstrat că livrează și performanțe.

Oricum, testele benchmark realizate pe unități comerciale de Pixel 6 și 6 Pro vor face lumină asupra acestor povești. Și pentru asta trebuie să așteptăm apariția oficială a celor două terminale.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep