HomeFeaturedFocusNorton cumpara Avast pentru 8 miliarde USD

Norton cumpara Avast pentru 8 miliarde USD

Este oficial: NortonLifelock (mai simplu Norton, pentru cunoscători) a cumpărat compania de securitate Avast pentru 8 miliarde USD și e posibil ca Avast Free să aibă zilele numărate.
Este oficial: NortonLifelock (mai simplu Norton, pentru cunoscători) a cumpărat compania de securitate Avast pentru 8 miliarde USD și e posibil ca Avast Free să aibă zilele numărate.

Compania de securitate Avast (producătorii soluțiilor antivirus Avast) a fost achiziționată de către NortoLifeLock (pe scurt Norton) pentru suma de 8 miliarde USD, chestie care duce la extinderea ariei în care activează Norton la vreo 500 de milioane de clienți. Sunt niște cifre fantastice dacă stăm să le privim strict matematic, pentru că în realitate numărul asta mare de clienți include și o grămadă de utilizatori casnici ce foloseau soluția gratuită Avast Free, care în principiu nu produceau bani.

Evident că motivația este una simplă: creșterea cotei de piață, atragerea de tehnologii și talente noi etc. Are sens? Nu știu să spun, pentru că deși la un moment dat eram fan Symantec (cu produsele Norton), în ultima vreme nu le-am mai folosit pentru că au ajuns să fie prea complicate și consuma resurse inutil.

Cred că impactul cel mai mare va fi resimțit de către utilizatorii casnici, ce foloseau Avast Free sau produsele entry-level are probabil vor trebui să migreze către soluțiile Norton. Și ca de obicei, socoteala de acasă nu se pupă cu aia din târg, e foarte posibil cei 500 de milioane de clienți să nu mai fie atâția după un an de zile de la încheierea achiziției.

În altă ordine de idei, Vincent Pilette rămâne CEO NortonLifeLock, iar actualul CEO al Avast, Ondřej Vlček va face parte din consiliul director al NortonLifeLock.

Achiziția va afecta probabil și divizia de cercetare/suport a Avast din România.

După cum spunea cineva, să vedem dacă urmează să vedem un Norvast sau doar un … Avorton?

via BN

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep