HomeFeaturedFocusPozele castigatoare la iPhone Photography Awards 2021: sau ce poti face si...

Pozele castigatoare la iPhone Photography Awards 2021: sau ce poti face si cu aparate vechi

Poza de mai sus, câștigătoarea din 2021 a iPhone Photography Awards, ne arată că și un iPhone 7 poate face poze excelente.
Poza de mai sus, câștigătoarea din 2021 a iPhone Photography Awards, ne arată că și un iPhone 7 poate face poze excelente.

Întotdeauna calitatea și frumusețea iese din priceperea fotografului și nu din ce poate face aparatul – asta ne arată și ediția din 2021 a celebrului concurs iPhone Photography Awards, unde poza mai de sus ilustrează perfect conceptul. Dacă vă întrebați, ea a fost realizată cu un iPhone 7, smartphone deja bătrân după aproape toate standardele.

După cum probabil vă așteptați, pozele reflectă anul 2020, un an greu pentru toată lumea, marcat prin izolare și speranță în mai bine. Premiul cel mare este revendicat de către Istvan Kerekes, fotojurnalist din Ungaria, cu o poză făcută în … România. Ea se numește Transylvanian Shepherds, realizată cu iPhone 7, în alb negru, pentru a evidenția contrastul dintre lumea urbană (se văd pe fundal ceva clădiri) și elementele străvechi – ciobanii care încă ne amintesc de vremurile de demult.

Pentru cine nu știe, iPhone Photography Awards a fost pornit în 2007 pentru a evidenția potențialul smartphone-urilor Apple și creativitatea posesorilor lor și în fiecare an mii de fotografii sunt trimise din peste 140 de țări.

Ce îmi îmi place mie foarte mult la acest concurs este că aproape în fiecare an ne oferă dovada că pozele cu adevărat remarcabile nu sunt făcute cu cele mai noi dispozitive, în ciuda specificațiilor tehnice superioare.

Din lista câștigătoare mi-a mai plăcut poza de pe locul al treilea, realizată de Jeff Rayner (SUA), intitulată Side walking on air, făcută cu iPhone X.

Apoi cea a lui Glenn Homann, primul loc la categoria Abstract, făcută cu iPhone 11 Pro.

Și cea făcută de Iacovos Draculis, locul al doilea la categoria Copii, făcută cu un iPhone 11 Pro.

În total sunt 17 categorii, ce au fost câștigate de creații din Australia, Germania, Bangladesh, Grecia, Italia, Israel, Olanda, Mexic, Rusia, Arabia Saudita, Spania și Suedia.

Dacă vreți să începeți săptămâna fain, atunci intrați pe pagina iPhone Photography Awards și parcurgeți lisa completă a câștigătorilor. O să vă placă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep