HomeFeaturedFocusHuawei Nova 9 si Nova 9 Pro prezentate oficial

Huawei Nova 9 si Nova 9 Pro prezentate oficial

Huawei Nova 9

Compania chineză a prezentat oficial Huawei Nova 9 și modelul Pro, două terminale mid-range (chiar premium), care momentan devin disponibile pentru piața din China. Nu este foarte clar dacă există planuri pentru o disponibilitate globală pentru cele două. Telefoanele rulează HarmonyOS 2 și sunt private de serviciile Google. De aici și reținerea companiei pentru o disponibilitate în piețele europene.

Sunt destul de multe elemente comune între cele două dispozitive. Chipset-ul Qualcomm Snapdragon 778G 4G este unul dintre acestea. Semn că nu va exista suportul pentru noile rețele 5G. Nu este mare deranj, oricum 5G funcționează încă doar în scopuri de marketing.

Cele două configurații posibile de memorie sunt și ele valabile pentru ambele dispozitive. Memoria RAM de 8 GB este constantă. Însă capacitatea internă de stocare poate fi de 128 GB sau 256 GB.

Huawei Nova 9

Huawei Nova 9 și Nova 9 Pro au în comun și sistemul foto de pe spate. Acesta este construit în jurul unui senzor principal cu rezoluție de 50 megapixeli. Mai există o cameră ultrawide de 8 megapixeli și încă doi senzori de 2 megapixeli fiecare. Unul dedicat macro și unul pentru detalii de adâncime.

Ambele telefoane au ecrane AMOLED cu rată de refresh de 120 Hz și aspect 19,5:9, cu cititorul de amprentă digitală integrat sub display.

De aici încep însă diferențele dintre ele. Modelul Pro este cel mai mare. Are o diagonală de 6,72 inchi și o rezoluție de 2676 x 1236 pixeli. În partea din față are un sistem foto dual camera, compus din două camere de câte 32 megapixeli fiecare (wide și ultrawide). Acumulatorul are o capacitate de 4000 mAh și se poate încărca cu viteze de până la 100W. Pro-ul mai are în plus și un sistem de răcire pe bază de grafen.

Huawei Nova 9 Pro

Huawei Nova 9 este ceva mai mic. Are o diagonală a ecranului de 6,57 inchi și o rezoluție de 2340 x 1080 pixeli. Există o singură cameră foto frontală, de 32 megapixeli. Acumulatorul este mai mare (4300 mAh), dar se încarcă mai lent (66W).

Telefonul va avea un preț de vânzare de aproximativ 420 dolari, respectiv 460 dolari, în funcție de capacitatea de memorie internă aleasă. Nova 9 Pro costă aproximativ 540 dolari, respectiv 600 dolari. Ambele telefoane vor fi puse în vânzare în China, pe 29 septembrie.

via GSM Arena   

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep