HomeMobileAndroidMediaTek domina piata cipset-urilor din Q2 2021

MediaTek domina piata cipset-urilor din Q2 2021

Conform datelor oferite de Counterpoint, MediaTek domină piața cipset-urilor din trimestrul al doilea 2021, luând fața Qualcomm.
Conform datelor oferite de Counterpoint, MediaTek domină piața cipset-urilor din trimestrul al doilea 2021, luând fața Qualcomm.

Poate că deloc surprinzător, MediaTek reușește să fie pe primul loc în ceea ce privește vânzările de cipset-uri din trimestru al doilea din 2021, ieșind în fața Qualcomm. Aceștia din urmă pierd prima poziție deținută din trimestrul al treilea 2020, pe fondul unei creșteri de 31% a pieței SoC în trimestrul al doilea din 2021.

Datele oferite de Counterpoint arată că MediaTek (cunoscut până acum pentru niște cipset-uri ieftine, foarte lente) reușește să dețină 43% din piața de cipseturi, datprită unei creșteri impresionante pe zona de modele 5G ieftine.

Qualcomm a rămas doar cu 24%, situație ce poate fi explicată de problemele de logistică întâmpinate în acest an. Dacă ne uităm la situația de anul trecut, Qualcomm avea atunci 28% din piață, cu MediaTek la 26%. După cum am spus deja, diferența e dată de vânzările de cipset-uri 5G low end, piață unde Qualcomm nu poate concura încă. Pe de altă parte, zona de cipset-uri 5G high end e dominată de Qualcomm, unde are o cotă de 55%.

Poate că odată cu regândirea strategiei, Qualcomm să reușească să își revină și să vândă și mai bine pe zona high end, că pe cea low end nu prea are șanse în fața MediaTek. Trebuie să avem în vedere și faptul că noul cipset Dimensity 1200 al MediaTek, gândit drept competitor pentru Snapdragon 888, face o treabă bună pe zona mid range (OnePlus Nord2 5G e construit cu el).

Și să nu uităm că atunci când vine vorba despre cipset-uri pentru flaghsip-urile Android, Qualcomm face legea în condițiile în care Samsung și Huawei nu pot veni cu soluții care să îi țină piept.

Cred că e bine să vedem astfel de răsturnări de situație, pentru că doar competiția duce la progres și în felul acesta atât Qualcomm cât și MediaTek vor încerca să aducă produse mai performante/eficiente/ieftine.

via AC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep