HomeFeaturedFocusMicrosoft Store va integra browser-e si magazine terte precum Amazon sau Epic...

Microsoft Store va integra browser-e si magazine terte precum Amazon sau Epic Games Store

Odată cu lansarea oficială din 5 octombrie a Windows 11, noul Windows Store va integra și magazine terțe de aplicații precum Amazon sau Epic Games Store.
Odată cu lansarea oficială din 5 octombrie a Windows 11, noul Windows Store va integra și magazine terțe de aplicații precum Amazon sau Epic Games Store.

Microsoft deschide și mai mult ecosistemul Windows și odată cu lansarea oficială a Windows 11 din 5 octombrie, magazinul de aplicații Windows Store va conține aplicații terțe care la rândul lor oferă opțiuni de instalare de programe sub Windows. În principal este vorba de aducerea în Windows Store a magazinelor Amazon și Epic Games Store, soluții ce pot genera venituri direct pentru producătorii lor și nu pentru Microsoft. E logică asocierea cu Amazon, Microsoft având nevoie de un partener care să permită instalarea de aplicații Android, chestie pe care Windows 11 o va permite în viitor.

Totodată o să putem instala și browser-e terțe direct din Microsoft Store, primele disponibile vor fi Opera și Yandex. Alte nume mari ce vor putea fi instalate direct din Store sunt Discord, Zoom, KakaoTalk, Luminar AI, Music Maker, VLC, TeamViewer, Adobe Acrobat Reader DC și chiar LibreOffice.

Foarte interesant este un lucru: cei ce își vând aplicații în magazinele proprii nu vor trebui să lase bani la Microsoft dacă vor folosi sisteme proprii de monetizare. Sunt excluse totuși jocurile …

Deși anunțat în vară, Steam nu este încă în Microsoft Store, dar probabil că va veni.

Ideea este binevenită, mai ales în contextul războiului purtat de tot mai mulți developeri cu Apple și politicile sale exclusiviste.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep