HomeFeaturedFocusPiata de wearable continua sa creasca si in 2021

Piata de wearable continua sa creasca si in 2021

wearable

Un nou studiu referitor la dinamica pieței globale de wearable a fost publicat. Și relevă faptul că se continuă trendul ascendent, cu o modificare destul de consistentă la proporția dintre ceasuri smart și brățări de fitness, cele două categorii de produse de pe această piață.

Studiul a fost realizat de către cei de la Canalys pentru al doilea trimestru al anului. Adică perioada aprilie, mai și iunie 2021. Iar cifrele au fost comparate cu perioada similară a anului trecut.

Per total, piața de wearable a crescut cu 5,6% în acest trimestru, comparativ cu trimestrul similar din 2020. S-au expediat aproape 41 de milioane de unități în această perioadă. Xiaomi domină această piață, datorită brățărilor sale de fitness bine primite de public. Apple este pe locul al doilea, deși vinde doar ceasuri. Cifrele sunt în graficul de mai jos. Însă deja am deschis discuția despre schimbarea locomotivei pentru această piață.

Dacă scoatem doar ceasurile smart în evidență, creșterea este mult mai specaculoasă. 37,9 procente de creștere în al doilea trimestru al anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Cu Apple lider autoritar, cu o cotă de piață de 31,1%, urmat la mare distanță de Huawei, cu doar 9%. La fel, cifrele complete sunt în tabelul de mai jos.

O matematică simplă ne spune că vânzările de brățări de fitness au înregistrat de fapt o scădere. Una chiar însemnată, de peste 23%. Numai că ea a fost anulată de creșterea segmentului smartwatch, care acum deține 62% din totalul pieței de wearable.

via Canalys

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep