AcasăCloud & MobilityProgramul de invatare online Digitaliada, la editia a 6-a

Programul de invatare online Digitaliada, la editia a 6-a

Platforma de învățare online Digitaliada începe ediția a șasea, cu peste 3500 de lecții și o secțiune nouă dedicată Evaluării Naționale.
Platforma de învățare online Digitaliada începe ediția a șasea, cu peste 3500 de lecții și o secțiune nouă dedicată Evaluării Naționale.

În 2021 programul de învățare online aduce anul acesta funcționalități îmbunătățite pe Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar care oferă utilizatorilor acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate. Avem un update prin care toți profesorii înregistrați își vor putea crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor și noi aplicații digitale integrate, inclusiv tool-uri colaborative pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat va fi disponibilă în curând pe Platforma Digitaliada.

„Noile teste, lecții și videoclipuri îi pot ajuta pe elevii ce studiază în limba română, indiferent că sunt în interiorul granițelor sau în comunități din afara acestora, să se dezvolte și să învețe mai ușor, prin activități interactive. Mai mult, am inclus în Digitaliada și un set nou de ghiduri pentru profesorii de limba română, create chiar la inițiativa unora dintre profesorii de specialitate din proiect. Noul nivel la care va ajunge Digitaliada se află în concordanță cu cele mai noi metode de predare interactivă și creativă.”  –  Dana Deac, Președinte Fundația Orange.

Pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale, pentru matematică, TIC și limba română dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile.

Dacă nu știați, peste 800 de școli (elevi, profesori și părinți) sunt înrolate și utilizează Platforma Digitaliada care pune la dispoziție în mod gratuit toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Și în acest an școlar, la nivel rural, 6.800 de elevi, din cele 50 de școli incluse în program, vor continua să învețe în laboratoare digitale complet echipate de Fundația Orange cu peste 2.100 de tablete și alte 300 de echipamente IT.

Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Windows Insider MVP (https://insider.windows.com/en-us/MVPs/ionut-balan/) & gadget enthusiast. Security addict. IT industry analyst. Reviewer for Windows Phone & Android devices. Fan of Ubuntu and Windows 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recomandari

MobileDirect.ro