HomeFeaturedFocusStatele Unite au luat la ochi Honor

Statele Unite au luat la ochi Honor

Honor

Se pare că există o dispută între mai multe instituții ale administrației americane. Subiectul acesteia este unul destul de sensibil. Mai exact brandul Honor (cu toate produsele care îl folosesc), deținut acum de o nouă companie. Plecat însă din curtea Huawei, acest “well-investigated bad actor”, cum a fost el numit de oficialii americani. Un Huawei devenit inamicul numărul unu pentru multă vreme și lovit destul de puternic de interdicțiile impuse de Statele Unite.

Mișcarea prin care Huawei a vândut Honor a încercat să salveze măcar acest brand. Însă ea nu a reușit să convingă pe deplin. Un semn în această direcție este dat de faptul că Pentagonul și Departamentul pentru Energie sunt convinse că noua companie ar trebui inclusă pe lista societăților care trebuiesc monitorizate și asupra cărora este nevoie de măsuri restrictive. O listă cu societăți care constituie potențiale amenințări la adresa securității naționale a Statelor Unite.

Pe de altă parte, Departamentul Comerțului și Departamentul de Stat consideră că nu există motive pentru o astfel de măsură. Ei justifică prin faptul că produsele Honor sunt în mare parte destinate mediului casnic și oricum nu se comercializează pe teritoriul Statelor Unite. Drept urmare, interdicțiile care ar opri companiile americane să aibă relații comerciale cu Honor ar lovi mai mult în SUA decât în China.

Meciul este departe de a fi încheiat, ambele părți vin cu argumentele pe care le consideră ele elocvente. Însă finalitatea poate fi prevăzută totuși. Cel puțin asta spun unii analiști, care cred că Honor ar putea avea aceeași soartă cu Huawei.

Nu se trece peste faptul că nou înființata companie (Zhixin New Information Technology) este deținută de doi investitori finanțați și de statul chinez, prin administrația locală din Shenzhen.

Este de urmărit cum vor evolua ostilitățile și care va fi decizia finală. Deocamdată noile dispozitive Honor nu au ajuns nici măcar în Europa. Oricum, fără serviciile Google la bord nu cred că s-ar bucura de prea mult succes pe piețele europene.

via WashingtonPost

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep