HomeCloud & MobilityMicrosoft ofera Visual Studio Code in varianta online, direct din browser

Microsoft ofera Visual Studio Code in varianta online, direct din browser

O chestie mișto: editorul Visual Studio Code are acum și o variantă online, putând fi folosit pentru editarea rapidă a codului.
O chestie mișto: editorul Visual Studio Code are acum și o variantă online, putând fi folosit pentru editarea rapidă a codului.

De ieri este disponibilă și versiunea online a editorului Visual Studio Code, extinzând și mai mult disponibilitatea instrumentelor de dezvoltare software. Chestia are două avantaje: poate să fie folosit fără a fi nevoie de instalare pe PC și merge de pe orice platformă Windows/mac/Linux.

Visual Studio Code este disponibil aici: https://vscode.dev (notați-vă adresa dacă nu o memorați, pentru că sigur o să vă ajute la un moment dat), iar Microsoft o numește “zero-installation local development tool.”

Acum, care ar fi utilitatea? Păi în primul rând un editor de cod cu formatare specifică pentru vizualizarea rapidă a codului HTML, JavaScript, CSS etc. O altă zonă ar fi posibilitatea de folosire direct de pe tabletă.

Există o singură restricție: e nevoie de un browser care folosește API-urile File System Access, ceea ce reduce opțiunile la doar două browser-e: Edge și Chrome.

Mie mi se pare o chestie extrem de faină, ce extinde posibilitatea de folosire a tool-urilor Microsoft – gândiți-vă că deja aplicațiile din suita Sysinternals pot fi descărcate direct într-o sesiune command line (le luați de aici: https://live.sysinternals.com/).

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep