HomeFeaturedFocusOppo isi va dezvolta propriul chipset

Oppo isi va dezvolta propriul chipset

Oppo

Se pare că modelul patentat de Apple, Samsung și mai apoi de Huawei, de a-și dezvolta propriul chipset pentru dispozitivele mobile, capătă și alți adepți. Am văzut acum două zile că Google Pixel 6 și Pixel 6 Pro au fost echipate cu un chipset dezvoltat de Google (modelul Tensor). Pe care, ca o scurtă paranteză, abia aștept să îl văd în cele mai populare aplicații de benchmark.

Acum citesc că și Oppo intenționează să își dezvolte propriul chipset de top, cu care să își echipeze vârfurile de gamă în 2023. Ar fi o chestie interesantă de urmărit, în condițiile în care este dusă la bun sfârșit.

Se pare că în acest sens au fost demarate o serie de discuții cu TSMC. Oppo a pus ochii pe tehnologia acestora pe 3nm, pe care intenționează să își producă propriul chipset. Mă rog, îl va produce TSMC, urmând indicațiile celor de la Oppo.

Până acum compania chineză s-a bazat alternativ (în funcție de modelul de smartphone) pe soluțiile oferite de cei doi mari rivali Qualcomm și MediaTek. Care pregătesc pentru segmentul high-end modelele Snapdragon 898, respectiv Dimensity 2000.

Va fi interesant de văzut cum Oppo va găsi alternative proprii la dependența de cei doi. Și nu doar Oppo, pentru că sunt convins că în realitate toți jucătorii de pe piața de smartphone de sub umbrela BBK Electronics vor recurge la soluția proprie. Vorbim aici și de Vivo, și de OnePlus, și de Realme. O felie destul de mare din piața de smartphone.

via TheVerge

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep