HomeFeaturedFocusQualcomm Snapdragon 898 versus MediaTek Dimensity 2000

Qualcomm Snapdragon 898 versus MediaTek Dimensity 2000

Snapdragon 898

Cei de la GSM Arena au realizat o scurtă comparație de arhitectură între cele două chipset-uri de top care urmează să fie lansate în viitorul apropiat. Este vorba despre modelul Snapdragon 898 de la Qualcomm și de Dimensity 2000 de la MediaTek. În jurul celor două se vor organiza flagship-urile anului viitor. Cu micile excepții de rigoare de la Apple și mai nou Google (Pixel 6 și Pixel 6 Pro).

De menționat aici că informațiile de mai jos nu au încă o confirmare oficială și au ieșit la iveală prin intermediul zvonurilor unor surse cu istoric destul de bun.

Arhitectura Snapdragon 898 si Dimensity 2000

Viitorul chipset de top de la Qualcomm, modelul Snapdragon 898, va avea o arhitectură octa-core, pe tehnologie de 4nm de la Samsung. Nucleul de top va fi un Cortex-X2 tactat la 3,0 GHz. Vor urma trei nuclee de performanță Cortex-A710, cu o frecvență de 2,5 GHz. Ultimele patru nuclee, Cortex-A510, eficiente din punctul de vedere al consumului de energie, vor fi tactate la 1,79 GHz. Procesorul grafic va fi un Adreno 730.

MediaTek a plusat puțin la Dimensity 2000. Viitorul chipset va folosi aceeași arhitectură ca cea a rivalului său. Va folosi tot o tehnologie de 4 nm, de această dată TSMC. Singura diferență se constată la cele trei nuclee Cortex-A710, care vor avea o frecvență de tact mai mare, de 2,85 GHz. Procesorul grafic va fi un Mali-G710 MC10.

Va fi interesant de văzut dacă această diferență la cele trei nuclee de performanță se va regăsi și în performanțele dispozitivelor care vor integra cele două chipset-uri.

Ca o mențiune finală, care cred că era deja evidentă, atât Qualcomm Snapdragon 898 (să vedem dacă aceasta va rămâne denumirea sa comercială), cât și MediaTek Dimensity 2000 vor oferi suport pentru rețelele 5G.

Cele două ar trebui să apară în configurațiile unor telefoane de top la începutul anului viitor.

via GSM Arena

Articol precedent
Urmatorul articol

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep