HomeFeaturedFocusApple a lansat iOS 15.2 cu multe schimbari, inclusiv App Privacy Report

Apple a lansat iOS 15.2 cu multe schimbari, inclusiv App Privacy Report

Aseară Apple a lansat pachetul iOS 15.2 care aduce elemente noi și repară mai multe bug-uri. În principal vorbim despre App Privacy Report, opțiunea prin care utilizatorii au un control mai bun asupra ceea ce fac aplicațiile instalate pe smartphone, vizavi de tracking. Dacă vă aduceți aminte, în iOS 14.5 a venit App Tracking Transparency, prin care aplicațiile erau obligate să ceară acordul pentru fiecare opțiune de urmărire, iar acum funcționalitatea este extinsă.

Din Settings, vedeți exact ce aplicație vă accesează senzorii, pozele, camera, microfonul, contactele în ultimele 7 zile.

Al doilea element introdus de iOS 15.2 este Appel Music Voice Plan support – pe scurt e un nou serviciu disponibil prin alte țări (Austria, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Spania, UK) prin care se poate folosi Siri pentru căutarea și redarea de muzică, podcasturi, posturi de radio online. Puteți încerca “Hey Siri, start my Apple Music Voice trial” să vedeți ce iese.

iMessage primește opțiunile de filtrare prin care părinții pot monitoriza comunicația de pe iPhone în vederea detectării imaginilor cu conținut sexual – da, chestia aia pe care Apple vroia să o introducă pentru toată lumea, acum a limitat-o pentru conturile de copil și mesajele venite prin Messages.

Cu Legacy Contacts Apple rezolvă o problemă delicată: posibilitatea unor terțe persoane (prieteni, familie) ce a accesa conținutul iCloud pentru un anumit cont, după ce deținătorul moare. Funcționalitatea presupune generarea unei chei, asociate unor conturi, cheie ce va fi activată de Apple doar după ce respectivii vor prezenta documente care să ateste că proprietarul contului a decedat. Puțin cam nasol textul, dar funcționalitatea mi se pare foarte ok.

Și nu în ultimul rând, iOS 15.2 vine cu opțiuni noi de Macro pentru iPhone 13 Pro: posesorii de iPhone 13 Pro pot folosi macro și pentru lentilele ultra wide.

Aș mai putea vorbi și despre extinderea Maps în Car Play, dar pentru că nu folosesc Maps (Google Maps, Waze și Here WeGo sunt mult mai bune în România/Europa).

Cam asta e iOS 15.2. Dați-i drumul la download dacă vreți să îl puneți acum (atenție, are vreo 860MB).

Detaliile complete despre iOS 15.2 pot fi consultate aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep