HomeFeaturedFocusCateva impresii despre Xiaomi 11T Pro

Cateva impresii despre Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11T Pro

Îl avem în teste de vreo două săptămâni și pot să spun cu mâna pe inimă că este un smartphone solid, puternic, care vine cu un raport preț/specificații cinstit. Un terminal care își merită banii și care conferă senzația de siguranță. Nu te va lăsa la greu și este capabil de performanțe la nivel de flagship. L-aș cataloga totuși ca premium mid-range, pentru simplu motiv că am testat la un moment dat și modelul Xiaomi Mi 11 Ultra, pe care încă îl consider adevăratul vârf de gamă al acestui producător. A performat mai bine în testele de performanță, dar și-a demonstrat valoarea mai ales în zona de fotografie.

Însă 11T Pro este aproape de acest nivel de top și are câteva argumente solide de partea sa. Unul dintre acestea ar fi prețul mai mic de achiziție. Tot aici ar merita amintită viteza de încărcare a acumulatorului aproape dublă.

O să încercăm să abordăm aceste argumente în ordine. Și să tragem împreună o concluzie legată de acest smartphone interesant.

Specificații tehnice Xiaomi 11T Pro

Însă până atunci ar trebui să trecem în revistă configurația acestui terminal. Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru 11T Pro:

  • Ecran: AMOLED
  • Diagonală: 6,67 inchi
  • Rezoluție: fullHD+ (2400 x 1080 pixeli)
  • Densitate: 395 ppi
  • Aspect: 20:9
  • Rată de refresh: 120 Hz
  • Protecție: Gorilla Glass Victus
  • Altele: Dolby Vision, HDR10+, 1000 nits (peak)
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 888 5G
  • Procesor: octa-core (1 x 2.84 GHz Kryo 680 + 3 x 2.42 GHz Kryo 680 + 4 x 1.80 GHz Kryo 680)
  • GPU: Adreno 660
  • Memorie RAM: 8 GB
  • Memorie internă: 256 GB
  • Slot microSD: Nu
  • Sistem de operare: Android 11 cu MIUI 12.5
  • Camera foto spate: sistem de trei camere (108 MP, f/1.8, 26mm wide, 1/1.52″, 0.7µm, PDAF + 8 MP, f/2.2, 120˚ ultrawide, 1/4″, 1.12µm + 5 MP, f/2.4, 50mm telephoto macro, 1/5.0″, 1.12µm, AF)
  • Camera foto frontală: 16 MP, f/2.5, wide, 1/3.06″, 1.0µm
  • Acumulator: Li-Po
  • Capacitate: 5000 mAh
  • Viteză de încărcare: 120 W
  • Cititor de amprentă: Da, plasat lateral
  • Dual SIM: Da
  • Altele: IP53 dust and splash protection, USB Type-C, difuzoare stereo (tuned by Harman Kardon), NFC, infrared
  • Construcție: față sticlă, spate sticlă, ramă aluminiu
  • Culori: Meteorite Gray, Moonlight White, Celestial Blue
  • Dimensiuni: 164.1 x 76.9 x 8.8 mm
  • Greutate: 204 g

Acestea sunt detaliile tehnice complete pentru 11T Pro. Noi am testat varianta de culoare gri (Meteorite Gray), cu 8 GB de RAM și capacitate internă de stocare de 256 GB.

Sunt disponibile și alte combinații de memorie. Cea testată de noi este cea intermediară. Varianta de top are o memorie RAM de 12 GB și una internă de 256 GB. Iar cea de intrare are 8 GB de RAM și capacitate internă de stocare de 128 GB.

De menționat aici că telefonul are posibilitatea de a extinde virtual memoria RAM cu încă 3 GB. Pe care îi ocupă din capacitatea internă de stocare. Un feature care se poate dovedi chiar util în unele momente mai solicitante pentru dispozitiv.

Preț de vânzare atractiv

În momentul în care vezi lista de specificații tehnice pentru un telefon, se ridică automat două întrebări. Prima dintre ele este legată de prețul cerut pentru acea configurație.

Modelul testat de noi, de aceeași culoare Meteorite Gray, cu memoria RAM de 8 GB și cu capacitatea internă de stocare de 256 GB are în prezent un preț de vânzare de 3399 lei pe eMAG.ro. Mai jos aveți o captură de ecran, pentru că prețurile se tot schimbă.

De menționat aici că în pachet este inclusă și o husă de protecție din silicon transparent. Un accesoriu bine venit. Noi am venit și cu două propuneri suplimentare de huse de protecție pentru Xiaomi 11T Pro, dintr-un registru difert, din oferta partenerilor noștri de la MobileDirect.ro.

Performanțe apropiate de un flagship

Cea de-a doua întrebare ridicată de lista de specificații tehnice pentru un telefon este legată de performanțele pe care le poate genera această configurație. O întrebare pertinentă, care nu găsește un răspuns mai bun decât prin rularea celor mai populare aplicații de tip benchmark.

Acestea permit și o comparație între diferite modele de smartphone de pe același segment de preț și ne oferă o imagine destul de corectă a nivelului la care se găsește fiecare telefon testat.

Desigur, contează mult și experiența de utilizare din viața reală. Aici nu am nici cel mai mic reproș pentru Xiaomi 11T Pro. Cât timp l-am testat eu, nu s-a blocat, nu s-a oprit, nu s-a resetat și nici nu s-a împotmolit/sacadat în vreun fel. Nici măcar nu s-a încins în timpul testelor benchmark, lucru pe care alte terminale care mi-au trecut prin mână nu l-au reușit. Așa că, din acest punct de vedere, impresia este una cât se poate de bună.

Revenind la testele benchmark, încep direct cu popularul AnTuTu Benchmark. Mai jos aveți capturile de ecran.

Urmează testul de performanțe din PCMark.

Am rulat mai apoi Geekbench 5. Rezultatele sunt mai jos, cu tot cu detalii.

GFXBench a furnizat următoarele rezultate.

În cele din urmă, am rulat mai multe teste din 3DMark. Primul a fost Sling Shot.

A urmat Sling Shot Extreme.

Am mai rulat testul Wild Life.

Si în cele din urmă, Wild Life Extreme.

Cred eu că Xiaomi 11T Pro s-a descurcat mai mult decât onorabil. Așa cum spuneam, un nivel apropiat de cel de top, de categoria flagship-urilor.

Autonomie

Capacitatea acumulatorului este eclipsată de viteza sa de încărcare. Xiaomi 11T Pro suportă până la 120W la încărcarea bateriei sale de 5000 mAh.

Însă pe mine m-a surprins rezultatul foarte bun pe care bateria l-a scos în testul de autonomie din PCMark. Vedeți mai jos capturile de ecran cu rezultatul.

Un rezultat care plasează acest telefon într-un top 10 al tuturor dispozitivelor pe care le-am testat eu pentru MOBzine.ro de-a lungul timpului și pe care am rulat acest test. O surpriză plăcută!

Camera foto

De obicei camera foto a unui smartphone stârnește destul de mult interes. Asta pentru că un număr tot mai mare de utilizatori se bazează în mod tot mai frecvent pe telefonul lor pentru a surprinde momentele de vacanță, momentele de sărbătoare și alte ocazii speciale. Sunt de acord și eu că sistemul foto de pe un telefon actual, mai ales unul din zona de sus a clasamentului, nu trebuie să dezamăgească.

Și nici Xiaomi 11T Pro nu o face. Ba din contră!

Îmi pare destul de rău că vremea este capricioasă în Brașov în această perioadă. Am reușit totuși să fac câteva poze cu acest smartphone, în timpul unei scurte plimbări prin pădurile de lângă Harghita-Băi. O zonă pe care o recomand pentru liniștea sa și pentru senzația de rupere de lume. Nu mai spun de aerul curat și tare de munte.

Începea să se întunece, soarele apunea, așa că nu am avut chiar cele mai bune condiții de lumină. Cu atât mai mult cu cât ziua respectivă fusese una ușor înnorată. Mai jos aveți câteva poze realizate cu telefonul.

Alte aspecte, plusuri și minusuri

Am mai nota la capitolul acesta, al altor detalii, cu o notă de plus, construcția dispozitivului. Lasă senzația de lucru bine făcut, solid, care se ține foarte bine în mână.

Nu îmi place partea din spate a telefonului, cu acea strălucire glossy. Este o opinie subiectivă, mie personal îmi plac telefoanele cu finisaj mat. Oricum, o husă de protecție, chiar și cea inclusă în pachet, poate rezolva această problemă.

Nu mă împac nici cu interfața folosită de Xiaomi, cu meniurile din aceasta. Încă se vede că vorbim despre un producător chinez, care și-a vândut mulți ani produsele doar publicului asiatic. Se fac eforturi, sunt vizibile, dar ca părere personală (subiectivă, desigur), mai este de lucru.

Am rămas cu o senzație neplăcută legată de ecranul telefonului. Am testat Xiaomi 11T Pro în același timp cu un Motorola Moto G200 5G. Deși acesta din urmă are un display LCD, vedeți mai jos o fotografie cu ambele telefoane cu luminozitatea la maxim, realizată în exterior, într-o lumină destul de bună. Diferența este destul de mare, în favoarea telefonului Motorola.

Este cam singurul reproș major pe care aș putea să îl am la adresa lui 11T Pro.

Concluzii

Tocmai de aceea, ca imagine de ansamblu, telefonul este la înălțime. Și vine cu argumentul unui preț de vânzare corect, pe măsura performanțelor sale. Care poate fi chiar atractiv, prin comparație cu competitorii de la alte brand-uri de top. Dar la care sunt pe piața din România și alte opțiuni de pe același segment de specificații tehnice.

Are de partea sa argumentul unei construcții puternice, solide. Dar mai ales pe cel al unei autonomii reconfortante pentru un utilizator activ, care forjează destul de mult telefonul pe care îl are. Adăugați aici și viteza foarte mare de încărcare, tradusă printr-un timp foarte mic petrectu în priză.

De meritat își merită cu siguranță banii. Nu vine cu pretenții exagerate. Rămâne doar discuția legată de alternative. Care poate fi tranșată încercând să luați contact cu acest smartphone. Shawroom-urile operatorilor de telefonie mobilă sau magazinele partenere Xiaomi sunt locuri care fac posibil acest lucru.

Contează mult prima impresie, una subiectivă, care ține cont de gusturile și preferințele fiecăruia. Și care poate reprezenta declanșatorul deciziei de a-l achiziționa.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep