HomeFeaturedFocusWindows 11 Insider Preview build 22523: inca un pas de a scapa...

Windows 11 Insider Preview build 22523: inca un pas de a scapa de Control Panel

Windows 11 Insider Preview 22523 mai face un pas spre un sistem de operare modern, prin înlăturarea Control Panel.
Windows 11 Insider Preview 22523 mai face un pas spre un sistem de operare modern, prin înlăturarea Control Panel.

Ieri seară Microsoft a lansat pe canalul Dev build-ul 22523 pentru Windows 11 Insider Preview, ultimul din acest an, care aduce o schimbare importantă și un set mare de bugfix-uri.

Windows 11 Insider Preview 22523 ajunge și pe sistemele ARM64, iar dacă vreți puteți descărca și ISO-urile de aici.

Cele mai importante noutăți asociate build-ului 22523 sunt legate de introducerea opțiunii snap groups pe ALT+TAB și Task View, posibilitatea de adăugare/eliminare a unui media server direct din Windows File Explorer și bineînțeles, două modificări majore legate de Control Panel.

În primul rând opțiunea de Program & Features din Control Panel se deschide acum în Settings/Apps/Installed Apps – practic se schimbă modalitatea clasică de eliminare a programelor cu cea nouă, modernă, din Windows 10/11. La fel, Uninstall Updates din Control Panel e migrat către Settings/Windows Update/Update History.

Cu acestea două Microsoft face un pas mare în deconectarea setărilor din Windows 11 de cele standard, asociate Control Panel. E un proces care a început acum câțiva ani, odată cu finisarea Windows 10 și văd că merge într-o direcție bună.

Dincolo de aceste noi elemente avem optimizări și repararea unor bug-uri pentru Taskbar, File Explorer, Spotlight collection, Input, widgets, settings etc. Dacă vreți să le vedeți în detaliu, urmăriți informațiile de aici.

Sunt și probleme estetice și câteva funcționale, niciuna care să blocheze instalarea.

Dacă nu ați instalat încă acest build, e momentul potrivit să o faceți acum.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. modificarile sunt faine daca sunt si utile, modificarile facute doar ca sa fie facute de cele mai multe ori sunt proaste

    control panel-ul ala are niste functii care nu pot fi replicate cu nicio functie din settings, iar multe din cele translatate pe noua versiune sunt inferioare ca beneficii

    daca la MS se dorea scoaterea control panel, era un task de 3-6 luni pe o echipa de 100 de ingineri si se rezolva, toata lentoarea asta spune ceva clar – nici ei nu stiu daca vor sa renunte la control panel dar cum au facut declaratii in sensul asta nu prea le vine sa recunoasca esecul

    la momentul lui nici win Milenium n-a fost considerat esec, nici Vista (mie personal mi-a placut), si nici Win8, dar toate astea 3 au prezentat un interes scazut din partea publicului care a generat schimbari pozitive

    consider si W11 un esec cu multe limitari absolut cretine (task manager doar click dr pe start e cretin, nu incurca pe nimeni click dr oriunde, desktop click dreapta – show more alta imbecilitate)

    astept W11+1/2 ani eventual W12

    • Senzatia mea este ca nici Apple si nici Microsoft nu mai risca sa faca schimbari majore la nivel de interfata pentru simplul motiv ca desktop-ul incepe sa fie folosit mai mult in zona de business, care nu are nevoie prea mare de schimbari. Conteaza compatibilitatea, securitatea si pretul.
      Si cam asta face MS.
      Dar ai dreptate in ceea ce spui – ai cont Insider? ai putea sa trimiti feedback-ul folosind Feedback Hub.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep