HomeFeaturedFocusApple a dominat piata globala de smartphone in trimestrul patru din 2021

Apple a dominat piata globala de smartphone in trimestrul patru din 2021

Apple

Ca de obicei, Apple are finaluri de an foarte bune din perspectiva vânzărilor. Lucru care se vede mai ales pe piața de smartphone. Iar anul ăsta parcă a fost vizibil acest lucru mai mult ca oricând. Potrivit unui studiu realizat de Canalys, compania din Cupertino a dominat piața globală de smartphone în al patrulea trimestru al anului trecut.

Mai exact, Apple a fost producătorul de smartphone cu cele mai multe unități livrate la nivel global. Cota sa de piață a fost de 23%. Cu un procent mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2020. Samsung a fost detronat! Are o cotă de piață de 17% pentru același trimestru, față de cei 20% pe care îi avea în trimestrul al patrulea din 2020.

Restul jucătorilor care completează top 5 sunt Xiaomi, Oppo și Vivo, cu cote de piață de 12%, 10%, respectiv 9%. Imaginea de mai jos arată și evoluțiile acestor procente comparativ cu 2020.

Analiștii de la Canalys afirmă că toți jucătorii mari au fost influențați de criza de chipset-uri care încă persistă pe piața de smartphone. Au fost nevoiți să găsească soluții pentru înlocuirea unor furnizori. Dar și să prioritizeze anumite piețe, pentru că cererea a fost mai mare decât capacitatea de livrare.

De văzut cum se vor așeza lucrurile în momentul în care aceste probleme de aprovizionare cu componente vor dispărea.

Și mai interesant va fi de văzut cum se poziționează Apple într-o situație cu vânzările de smartphone pentru întreg anul trecut. Detronează Samsung și în aceste clasamente? Sau rezistă compania coreeană, care de obicei are începuturi de an mai bune? Vom vedea!

via Canalys

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep