HomeFeaturedFocusCeasul smart Garmin Fenix 7 e lansat oficial alaturi de seria Epix

Ceasul smart Garmin Fenix 7 e lansat oficial alaturi de seria Epix

Garmin Fenix 7 aduce suport touch screen, încărcare solară mai bună plus opțiune de transformare în lanternă, în timp ce seria Epix vine cu ecran color.
Garmin Fenix 7 aduce suport touch screen, încărcare solară mai bună plus opțiune de transformare în lanternă, în timp ce seria Epix vine cu ecran color.

După o perioadă destul de mare de la lansarea precedentei serii Fenix, Garmin a prezentat astăzi noua serie Fenix 7 pentru ceasurile sale smart pentru pasionații de sport plus un model rugged: Epix.

Fenix 7 vine cu trei modele ce au display-ul de dimensiuni diferite: 42mm Fenix 7S, 47mm Fenix 7, și enormul Fenix 7X de 51mm. Seriile Fenix 7S și 7 vor veni în versiuni standard (fără încărcare solară) realizate din polimer ranforsat dar vor exista și versiuni Solar Edition, Sapphire Solar Edition, aceasta din urmă folosind titan pentru carcasă și safir pentru display.

În comparație cu versiunea Fenix 6X Pro, modelele cu încărcare solară din seria Fenix 7 beneficiază de o suprafață de încărcare cu 54% mai mare, ceea ce duce la o autonomie mai bună. Cu GPS activ, bateria lui 7S ar trebui să țină cam 90 de ore, respectiv cu 162 de ore pe modelul cu încărcare solară. Seria Fenix 7 are 136 de ore standard sau 289 ore pe modelul cu încărcare solară în timp ce modelul de top, Fenix 7X autonomia ar trebui să fie de aproximativ 213 ore standard și până la 578 de ore cu încărcare solară.

Pentru localizarea GPS, seria Fenix 7 suportă toate standardele clasice plus noul L5, dat de curând în folosire și în afara aplicațiilor militare.

Seria de ceasuri smart Garmin Fenix 7X vine cu un mod lanternă.

Opțiunea de lanternă din Fenix 7X poate folosi lumină albă sau roșie (chestie configurabilă) ce se activează prin apăsare dublă pe ceas.

Dincolo de Fenix 7, astăzi Garmin a prezentat și o nouă versiune Epix, care e de fapt un Fenix 7 cu un display mai modest – în speță un AMOLED de 1.3 inci, cu dimensiunea de 47mm. Epix nu are suport pentru lanternă sau încărcare solară, în schimb majoritatea funcțiilor de pe seria Fenix 7 există.

Autonomia estimată pentru noul Garmin Epix este de aproximativ 16 zile pentru o singură încărcare, însă doar 6 zile cu funcția always-on activă.

Garmin Epix are un preț de 899 EUR

Ambele serii de ceasuri smart beneficiază de opțiunea de afișare a notificărilor, au memorie internă pentru stocare și noi elemente de siguranță, pe lângă opțiunile de monitorizare a bătăilor inimii, stresului, monitorizare a somnului, respirației etc.

Prețul pentru un Garmin Fenix 7S de 42 mm este de 699.99 EUR, cel pentru Fenix 7 (47mm) la fel, în timp ce modelul Fenix 7X Solar începe de la 899.99 EUR. Varianta Sapphire Solar pentru Fenix 7S/7 este 999.99 EUR, Fenix 7X de 1199.99 EUR.

Varianta Fenix Epix, despre care am spus că e un Fenix 7 făcut cu materiale mai dure și un display mai slăbuț începe de la 999.99 EUR.

Modelele se pot comanda deja de pe site-ul Garmin, timpul de livrare fiind de 2-3 săptămâni. Era o vreme când mă tenta să am un astfel de ceas, acum cu Huawei Watch GT2 Pro și Watch GT3, nu mai văd de ce aș plăti dublu pentru o funcționalitate similară …

via Garmin

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep