HomeFeaturedFocusMicrosoft achizitioneaza Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde dolari

Microsoft achizitioneaza Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde dolari

Activision Blizzard

Este o tranzacție surprinzătoare, pe care nu prea au anticipat-o nici cei pasionați de gigantul din Redmond. Microsoft a anunțat public că achiziționează Activision Blizzard. Valoarea tranzacției se ridică la 68,7 miliarde dolari (la un preț de 95 dolari per acțiune). Cei care vând nu vor primi acțiuni la schimb, o practică ce s-a mai întâlnit. Va fi o tranzacție all-cash, cum a specificat Phil Spencer, CEO al Microsoft Gaming.

Prin această manevră, Microsoft Gaming, care oricum era un jucător important pe această piață, devine și mai puternic. Practic va fi al treilea publisher de jocuri, după Sony și Tencent.

Sub umbrela sa vor ajunge titluri celebre precum Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty sau Candy Crush. Da, este și studioul King parte a acestei tranzacții. Aceste titluri din portofoliul Activision Blizzard, împreună cu multe altele, vor putea fi accesate de cei abonați la serviciile de gaming al Microsoft. O bază de date care numără în prezent peste 25 de milioane de abonați. Și care se așteaptă să crească și ea în urma acestei manevre.  Titlurile din portofoliul companiei achiziționate au circa 400 de milioane de jucători.

Tranzacția anunțată este așteptată să fie încheiată până la finalul acestui an.

Activision Blizzard are zeci de studiouri de dezvoltare și publizhing pentru jocuri, peste tot pe glob. Numărul total de angajați depășește 10.000 de persoane. Momentan, Bobby Kotick va rămâne CEO-ul companiei.

via Microsoft

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep