HomeMobileAndroidCu Nearby Share Google vrea sa copieze Apple AirDrop pentru Android si...

Cu Nearby Share Google vrea sa copieze Apple AirDrop pentru Android si Windows

Nearby Share este o nouă funcționalitate care va aduce posibilitatea de transfer rapid de fișiere între aparatele Android și un PC cu Windows, similar cu Apple AirDrop.
Nearby Share este o nouă funcționalitate care va aduce posibilitatea de transfer rapid de fișiere între aparatele Android și un PC cu Windows, similar cu Apple AirDrop.

Ieri la CES 2022, Google a prezentat mai multe elemente noi ce vor ajunge în viitoarele versiuni Android, printre acestea fiind o mai bună integrare între smartphone și un PC cu Windows. Ideea propusă este de fapt o alternativă pe Android/Windows pentru AirDrop, care va folosi Fast Pair (via Bluetooth). Odată făcută conexiunea prin asociere pe Bluetooth, utilizatorii vor putea lega mai ușor accesoriile, sincroniza mesajele text și transfera fișiere cu Nearby Share.

În esență ideea nu este nouă, Microsoft oferind așa ceva prin opțiunea My phone, doar că aceasta funcționează numai cu anumite smartphone-uri, în special cele Samsung.

Probabil că undeva pe la jumătatea anului acesta o să vedem implementată funcționalitatea, Google spunând că lucrează cu Acer, HP și Intel să introducă suportul pentru Nearby Share.

Bine, trebuie să spunem că Nearby Share nu e ceva nou, ideea fiind comunicată deja de anul trecut – teoretic funcțională în Google Chrome.

Copie sau nu, opțiunea de transfer rapid de fișiere (la viteze mari) fără chestii complicate de autentificare o să fie binevenită în ecosistem.

Nu credeți?

via xda

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep