HomeFeaturedFocusNokia G11 anuntat oficial

Nokia G11 anuntat oficial

Nokia G11

Cumva mai discret decât în cazul fratelui său Nokia G21, compania finlandeză HMD Global, care operează acest brand pe piața de smartphone, a anunțat în același timp și un Nokia G11. Cele două terminale au destul de multe trăsături în comun. Inclusiv aspectul fizic pare să fie identic. Apar însă câteva diferențe destul de consistente.

Ambele terminale au același ecran LCD de 6,5 inchi, cu rezoluție HD+ (1600 x 720 pixeli) și rată de refresh de 90 Hz. În partea de sus acesta este prevăzut cu un notch, pentru camera foto frontală cu senzor de 8 megapixeli. Cititorul de amprentă digitală rămâne plasat lateral.

Tot o trăsătură comună pare să fie acumulatorul cu capacitatea de 5050 mAh. Care oferă suport pentru aceeași încărcare rapidă de 18W.

Sistemul de operare pentru ambele telefoane este Android 11. Însă HMD Global promite trei ani de update-uri de securitate și două upgrade-uri majore ale sistemului de operare. Așa că trecerea la Android 12, care va fi unul dintre aceste două upgrade-uri, va fi relativ rapidă.

Nokia G11 mai păstrează și același chipset Unisoc T606. Însă aici se termină asemănările dintre cele două dispozitive. Memoria RAM este acum de doar 3 GB, iar capacitatea internă de stocare de 32 GB. Există un slot microSD dedicat.

Sistemul de trei camere foto de pe spate arată la fel. Numai că acum avem un senzor principal de doar 13 megapixeli (în comparație cu 50 megapixeli). Restul de două camere se păstrează, ambele cu senzori de 2 megapixeli, unul dedicat macro și unul pentru detalii de adâncime.

Nokia G11 va fi disponibil în România începând din prima jumătate a lunii martie, în culorile Charcoal (gri închis/negru) și Ice (alb/albastru) în varianta de 3/32 GB începând cu prețul de 699 lei. G21 vine în aceeași perioadă, în culorile Nordic Blue (bleumarin) și Dusk (gri închis) în varianta de 4/64 GB, începând cu prețul de 799 lei.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep