HomeFeaturedFocusDouă setări pe care ar trebui să le schimbi imediat pe Google...

Două setări pe care ar trebui să le schimbi imediat pe Google Nest mini

Toți cei ce folosesc un Google Nest mini (sau orice alt dispozitiv hardware Google cu Assistant) ar trebui să schimbe imediat aceste două setări!
Toți cei ce folosesc un Google Nest mini (sau orice alt dispozitiv hardware Google cu Assistant) ar trebui să schimbe imediat aceste două setări!

Dacă sunteți proaspătul posesor al unui dispozitiv Google Nest mini (sau oricare alt aparat Google Home), ar fi bine să schimbați rapid aceste două setări: nivelul de senzitivitate al Google Assistant și modul în care acesta semnalează că a început/terminat o sesiune de recunoaștere vocală. Vă ajută să știți când și dacă Google Assistant pornește și cât de des o să facă asta.

O să încep cu prima setare: nivelul de senzitivitate al Google Assistant în Google Nest mini. Aici specificați cât de ușor/greu poate să pornească o sesiune de recunoaștere vocală: dacă folosiți aparatul în casă într-o zonă unde nu ați vrea să pornească mereu, chiar și la alarme false, atunci ar fi bine să creșteți nivelul de senzitivitate.

Pornți aplicația Google Home de pe smartphone (Android sau iOS) și din meniul principal clic pe icon-ul din dreapta sus (cel asociat contului vostru GMAIL), apoi alegeți Assistant Settings. În acest meniu mergeți până jos de tot și clic pe ”Hey Google” sensitivity, alegeți dispozitivul pe care vreți să îl modificați și mutați slide-ul pe Least sensitive.

În acest fel Google Assistant nu se va mai activa la fel de ușor – NU înseamnă că sunteți în siguranță complet, pentru că în continuare va monitoriza ce se întâmplă în zonă, pentru că așa funcționează. Dar nu se va mai declanșa la fel de ușor, pe alarme false.

Strict legat de activare/dezactivare, vă recomand să schimbați și a doua setare: cum anunță Google Assistant că a acceptat (sau așteaptă) o comandă. Implicit Google a ales să ascundă comportamentul (pentru că are în continuare nevoie să antreneze asistentul virtual), dar ne oferă totuși posibilitatea să setăm niște alarme: notificare că așteaptă o comandă și că a preluat una.

Mergeți din nou în aplicația Google Home, clic pe dispozitivul pe care vreți să îl configurați, apoi clic pe icon-ul său de setări (cel din dreapta sus) și apoi Accessibility.

Acum activați Play start sound, Play end sound, Audio descriptions iar pentru dispozitive ce au și display, folosiți și Screen reader. Odată active aceste setări o să vă atenționeze când asistentul virtual se ”trezește” și preia comenzi.

În felul acesta puteți să știți când Google Assistant preia comenzi și reduceți și numărul de activări nedorite.

NU ÎNSEAMNĂ că Google Assistant nu o să vă mai asculte (scopul unui asistent digital este să asculte mereu comenzile), dar măcar puteți ști ce face (în mare majoritate a timpului). Dacă vreți să nu fiți spionați, atunci ar fi bine să vă puneți întrebarea de ce ați luat/activat un Google Assistant într-un dispozitiv Google Home și eventual să renunțați la el, sau măcar să îi dezactivați microfonul și să îl controlați cu mesaje text din aplicația Google Assistant.

Doar zic …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep