HomeFeaturedFocusTOP-ul vanzarilor de smartphone din Romania in Q4 2021: Xiaomi creste cu...

TOP-ul vanzarilor de smartphone din Romania in Q4 2021: Xiaomi creste cu 119%

Xiaomi devine al doilea vânzător de smartphone-uri pe piața din România în Q4 2021.
Xiaomi devine al doilea vânzător de smartphone-uri pe piața din România în Q4 2021.

Conform unui raport Canalys, top-ul celor mai vândute brand-uri de smartphone-uri din România, în Q4 2021 arată așa: Samsung, Xiaomi, Apple, Oppo și Lenovo. Cu Xiaomi ajungând pe poziția a doua (21%), având o creștere de 119%, iar OPPO una de 145%, până pe poziția a patra (15%). Interesant este că Samsung, Xiaomi și Lenovo și-au păstrat locul, OPPO a căzut pe 4, urmată de Apple e locul al treilea.

De reținut că Xiaomi rămâne pe prima poziție a producătorilor de telefoane inteligente în Europa Centrală și de Est, în ultimul trimestru al anului trecut, cu o creștere de la an la an de 16% și cu o cotă de piață de 28% a numărului de unități livrate în trimestrul 4 din 2021, potrivit celei mai recente analize de piață publicate de Canalys.

„În 2021, Xiaomi a mers la nivelul următor și a vizat creșterea în segmentul premium prin lansarea unor telefoane high-end, precum cele din seriile Xiaomi 11 și Xiaomi 11T. În ceea ce privește preferințele din România, pe lângă flagship-uri, modelele din seria Redmi Note 10 s-au bucurat de o mare popularitate. Xiaomi are o abordare a pieţei diferită şi un model de business diferit. Misiunea noastră este ‘inovaţie pentru toată lumea’, ceea ce se traduce în produse extraordinare la preţuri corecte”, a spus Andrew Wong, General Manager Xiaomi CEE & Nordic.

Va fi interesant să vedem evoluția din Q1 și Q2 2022, în condițiile în care Samsung aduce noua serie S22 iar Apple lansează primul iPhone SE cu suport 5G.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep