HomeFeaturedFocusE oficial: NVIDIA renunta la achizitia ARM

E oficial: NVIDIA renunta la achizitia ARM

După ce inițial NVIDIA s-a arătat interesată de cumpărarea ARM în 2020, astăzi a anunțat că renunță.
După ce inițial NVIDIA s-a arătat interesată de cumpărarea ARM în 2020, astăzi a anunțat că renunță.

În 2020, una dintre marile știri ale anului a fost aceea că NVIDIA v-a cumpăra ARM pentru 66 miliarde USD, cea mai mare tranzacție de acest fel din zona semiconductorilor. Pentru cine nu știe, ARM (Advanced RISC Machines) este compania care a creat arhitectura ARM, folosită în multe dintre procesoarele de desktop și mobile, incluzând aici pe cele folosite de Apple în Silicon pentru iPhone, iPad, Mac, Apple Watch etc.

De asemenea arhitectura ARM e folosită și de Qualcomm și alți producători de procesoare, iar achiziția ei de către NVIDIA ar fi fost o lovitură puternică în piață, ținând cont de faptul că și NVIDIA activează în această zonă.

Din cauza unor probleme legate de legislația în vigoare, tranzacția nu mai poate fi efectuată, în ciuda dorinței părților de a o finaliza. Acesta este și motivul oficial pentru care NVIDIA renunță la achiziție dar va trebui să plătească SoftBank aproximativ 1,25 miliarde USD drept taxă de renunțare. Va putea însă să folosească licențele ARM pentru încă 20 de ani.

Anunțul de renunțare de către NVIDIA la cumpărarea ARM e cu siguranță o veste foarte bună pentru Apple, Qualcomm și chiar Intel, pentru că niciuna dintre ele nu își dorea că rivala NVIDIA să aibă acces la toată tehnologia ARM și la patente. Oricum Intel nu este într-o situația favorabilă de când Apple a introdus cip-urile M1 și a renunțat la platforma Intel pentru laptop-uri/desktop-uri.

Pe de altă parte, japonezii de la SoftBank vor trebui să caute alt cumpărător și treaba asta s-ar putea să nu fie chiar simplă, asta dacă nu cumva Microsoft/Amazon/Google se vor gândi că vor să intre și aici.

via NVIDIA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep