HomeFeaturedFocusUniunea Europeana nu pare impresionata de amenintarile Facebook

Uniunea Europeana nu pare impresionata de amenintarile Facebook

Meta

Meta, compania mamă a Facebook și Instagram a fost somată de oficialii Uniunii Europene să respecte directiva care spune că datele utilizatorilor din Uniune trebuiesc procesate (în scopuri de publicitate și nu numai) de servere care se află fizic tot pe teritoriul acesteia. În prezent, Facebook și Instagram fac acest lucru pe servere care sunt amplasate pe teriroriul Statelor Unite.

Într-o încercare de a evita această obligație, care probabil implică niște costuri logistice cu care nu vrea să se încarce, Meta a declarat că dacă Uniunea Europeană încearcă să-i impună această măsură, s-ar putea vedea nevoită să închidă Facebook-ul și Instagram-ul pe teritoriul Uniunii. O încordare de mușchi inutilă, pentru că Meta nu își permite așa ceva. Mai ales acum, când oricum par să fi intrat pe un trend descendent în ceea ce privește numărul de utilizatori activi. Lucru care s-a resimțit imediat într-o scădere la bursă a prețului acțiunilor companiei.

Amenințarea, mai mult sau mai puțin voalată, nu pare să fi avut efectul scontat. Ba chiar din contră, a avut ca efect o confirmare imediată a necesității de a se supune acestei reguli. S-a întâmplat prin vocile a doi oficiali de rang înalt, ministrul german al economiei, Robert Habeck și ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire. Ambii au confirmat că Meta este obligată să resprect prevederea respectivă. Ba chiar au punctat, fiecare în stil propriu, că o eventuală închidere a Facebook-ului nu va dăuna nimănui în mod sever.

Au minimizat astfel rapid amenințarea Meta, care s-a vrut una solidă. Dar care nu este ancorată în realitate. Pierderile pe care le-ar suferi Meta prin închiderea Facebook și Instagram în Uniunea Europeană sunt mult mai mari decât costurile de logistică pentru mutarea sau achiziționarea unor servere noi, pentru a respecta amendamentele în vigoare.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep